Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

18 yıl önce bugün unutulmaz şarkılarıyla aramızdan geçti; Cem Karaca

18 yıl önce bugün unutulmaz şarkılarıyla aramızdan geçti; Cem Karaca


ARTI GERÇEK – Anadolu rock ozanı Cem Karaca’nın bugün vefatının üzerinden 18 yıl geçti. Aramızdan ayrılan Cem Karaca’nın ailesi ve sevenleri unutulmaz şarkılarıyla anıyor. Artı Gerçek olarak Cem Karaca’nın en sevilen parçalarından bazılarını derledik.

Apaşlar, Kardaşlar, Moğollar ve Dervişan gibi gruplarla şarkılarını seslendiren Cem Karaca ölüm yıl dönümü nedeniyle günün aranılan isimleri arasında yer alıyor.

Türkiye rock müziğinin en önemli temsilcilerinden Cem Karaca, ölümünün 18. yılında sevenleri tarafından anılıyor.

Moğollar grubunun efsane müzisyenleri Cahit Berkay. Taner Öngür, Kurtalan Ekspres grubunun efsane bas gitaristi Ahmet Güvenç ve sinema-tiyatro-dizi oyuncusu, müzisyen Renan Bilek ve Cem Karacanın oğlu Emrah Karaca Youtube’da yayınlanmak üzere hazırlanan, “Cem Karaca Özel Programı”nda ünlü sanatçıyla ilgili anılarını paylaştı.

CEM KARACA NE ZAMAN ÖLDÜ?

8 Şubat 2004 tarihinde solunum ve kalp yetmezliğine bağlı olarak ağır bir kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı hastanede 58 yaşında hayata gözlerini yumdu. Hastane tarafından yapılan açıklamada Karaca’nın ölüm sebebi kalp ve solunum durması olarak belirtildi. 9 Şubat 2004’te Karacaahmet Mezarlığı’nda babası ile aynı mezara defnedildi.

İşte en sevilen Cem Karaca’nın şarkılarından bazıları:

BENİ SİZ DELİRTTİNİZ

BU SON OLSUN

TAMİRCİ ÇIRAĞI

DENİZ ÜSTÜ KÖPÜRÜR

RESİMDEKİ GÖZYAŞLARI

ISLAK ISLAK

NAMUS BELASI

OH BE

DURDURAMAYACAKLAR

CEVİZ AĞACI

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version