Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan Dedeağaç’a LNG Terminali inşa ediyor

Yunanistan Dedeağaç’a LNG Terminali inşa ediyor


Yunanistan kendisinin ve Güneydoğu Avrupa’nın enerji ihtiyacını karşılamayı hedefleyen önemli bir yatırım gerçekleştiriyor. Ekathimerini gazetesinin haberine göre, yatırımı gerçekleştirecek firma gerekli finansmanı sağladı.

Amerika Birleşik Devletleri Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, yatırımcı şirket Gastrade’nin Dedeağaç Bağımsız Doğal Gaz Sisteminin (INGS) inşası için Nihai Yatırım Kararını (FID) kabul etmesini memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Büyükelçi bir tweet atarak “Enerji güvenliği ve iklim Güneydoğu Avrupa için ileriye doğru büyük bir adım. Herkese tebrikler” yorumu yaptı.

FID, Yunanistan’da projenin inşaat aşamasına girmeden önceki son ve en önemli kilometre taşı. Gastrade haberi Cuma günü, hissedarların projenin gerçekleşmesi için tüm gereksinimlerin karşılandığını ve projenin takvimine uygun olarak ilerlediğini onaylamasının ardından duyurdu.

Dedeağaç Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) Terminali’nin inşası ve işletilmesi, Yunanistan’ın ve tüm Güneydoğu Avrupa bölgesinin enerji güvenliğine, likiditesine ve çeşitlenmesine katkı sağlayacak, Yunanistan’ın stratejik rolünü güçlendirecek ve doğalgaz arzı için alternatif kaynaklar ve güzergahlar sunacak. 

Limanda 153.500 m2 kapasiteli Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) inşa edilecek. Gazlaştırılmış LNG, Romanya, Sırbistan ve Kuzey Makedonya’dan, Bulgaristan ve daha geniş bölge pazarlarına iletileceği 28 km uzunluğundaki bir boru hattı ile Ulusal Doğal Gaz İletim Sistemine bağlanacak, Moldova ve Ukrayna’ya kadar ulaşacak.

Yeniden gazlaştırma kapasitesi 5.5 milyar m2 olan teknik kapasitesinin %50’sine ulaşmış durumda olan terminalin 2023 yılı sonunda faaliyete geçmesi bekleniyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version