Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yalyada mahsur kalan 28 kişi donmak üzereyken kurtarıldı

Yalyada mahsur kalan 28 kişi donmak üzereyken kurtarıldı


Antalya’da doğa gezisine giden aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 28 kişilik grup donmak üzereyken kurtarıldı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında 112 Acil çağrı merkezine yapılan ihbarla ortaya çıktı. Antalya’nın Konyaaltı İlçesi, Çağlarca Mahallesi Feslikan yaylasında, bir doğa spor kulübüne bağlı 13 kadın, 2 çocuk ve 13 erkeğin bulunduğu 28 kişilik grubun sis ve kar nedeni ile arazide mahsur kaldığı bilgisi ekiplere bildirildi.

JAK Timi ve UMKE ekipleri, gruptakilerin bulundukları yerden tahliye edilmesi için 1 buçuk metre kalınlığındaki kar üzerinde yaklaşık 2 kilometre yürüyerek donmak üzere olan şahısları kurtardı. Şahısların yapılan sağlık kontrolünde genel sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edildi.

KAYSERİ’DE AİLE KURTARILDI

Öte yandan Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde yoğun kar yağışının ardından kaldıkları yaylada mahsur kalan 4 kişilik aile, ekiplerin 36 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı. Ailenin yakınlarının durumu acil durum yönetim merkezine bildirmesi üzerine harekete geçen AFAD, JAK, 112 sağlık ekipleri, Yahyalı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Yahyalı Belediyesi ekipleri hummalı bir çalışma başlattı.

Serbest Görüş:

 

Yiyecekleri bitmek üzere olan aileye ulaşmak için gece gündüz çalışan ekipler, 36 saatin ardından yaylanın yollarını açarak aileye ulaştı. Ekipler tarafından paletli ambulansa getirilen aile, tedbir amaçlı Yahyalı İlçe Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de, ekiplerin çalışmasında yanlarında oldu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version