Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yalanlanan 15 Temmuz hikayeleri

15 Temmuz 2016 gecesi başlayan askeri hareketlilik gece bitmeden sona erdi. Tam bir kaosun olduğu geceye dair herkesin bir hikayesi var. O gece, “yaptım” dediği şeyler yüzünden tarihi şahsiyetlerle özleştirilen ve heykeli dikilenlerin yalancı olduğu bizzat olayların şahitlerinin itiraflarıyla sabit.

Otomobil kullanmayı bilmeyen Şerife Boz’un kamyonla meydanlara adam taşıdığı yalanı bunlardan biri.

Bu hikayelerden hangisinin gerçek hangisinin yalan olduğunu ise zamanla ortaya çıkıyor.

AKP’LİLERİN 15 TEMMUZ YALANLARI

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın da 15 Temmuz’a ilişkin “Eniştemden öğrendim”, “Darbeciler uçağı girdi kimseyi göremedi” gibi tartışılan açıklamaları var.

AKP’li bazı siyasilerin o geceye dair kahramanlık anlatılarının çoğu belgeleriyle yalanlandı.

“DARBEYİ ÖNLEYEN NAÇİZANE MELİH GÖKÇEK’TİR”

TV 100’de “Pazar Siyaseti” adlı programa konuk olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) görevden alınan eski Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek, “Eğer Türkiye’de darbe olamadıysa, olamamasında birçok insanın emeği vardır. Elbette bu işin bir numaralı kahramanı Sayın Cumhurbaşkanı. Ama iki numaralı kahramanı naçizane Melih Gökçek’tir” dedi.

Melih Gökçek CNN Türk’te katıldığı bir programda 15 Temmuz gecesinde belediyede olduğunu belirterek “Saat 10 civarında ben de belediyeden ayrıldım. Yolda jetleri gördük. Ben de evime yakın mesafede bir gecekonduya gittim” demişti.

Gökçek, o günlerde gecekonduya saklanmasıyla ile ilgili şunları söyledi: “Lider konumunda, özellikle halka bir şey söylemek durumunda olan insanların mutlaka böyle zamanlarda olayı idare edebilmesi için gözden ırak bir yere gitmesi lazım. Ben de evime yakın mesafede bir gecekonduya gittim.”

“CANLI TESLİM OLMAYACAĞIM”

15 Temmuz sonrası kendisini kahraman ilan edenler arasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de var. Üstün bir cesaret örneği gösterdiğini ifade eden Zeybekçi, “Meclis’e o bombalar yağarken oradaydık. Yanımda bir bakan kardeşimiz vardı ona ve arkadaşlarıma dedim ki ‘canlı teslim olmayacağım. Bu hainler buraya girerse, Meclis salonuna girerlerse beni canlı almayacaklar’ dedim. Ve o gün hazırlıklı da gitmiştik. Yanımızda ruhsatlı silahımız da vardı üç tane de şarjör ile beraber. Bunları konuşmayacaktım ama ilk defa konuşuyorum, bilmesi lazım bu milletin” dedi.

Gerçek Anadolu Ajansı’nın (AA) servis ettiği görüntülerle ortaya çıktı. O gece TBMM’de olan Zeybekci’nin korumaları tarafından korunduğu ve otoparka sığındığı görüldü. Görüntülerde Meclis’e ateş açılmasıyla korumalar Bakan Zeybekci’nin üzerine kapanarak bakanı kaçırıyor.

“ÇATIŞTIM” DEDİ ANTALYA’DA ÇIKTI

15 Temmuz’da Ankara’da askerlerle çatıştığını iddia eden dönemin Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün o gün Antalya’da olduğu ortaya çıktı.

Gerçeğin ortaya çıktığı darbe komisyonu toplantısında “Konuşmanıza başlarken o gece Kazan’da olmadığınızı zaten söylediniz ama, anlatımınızı sanki oradaymış gibi yaptınız” sorusuna Ertürk, “Oradaydım, orada gibiydim yani” diyerek cevap verdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version