Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türeci ve Şahin’in fotoğraflarının Euro’ya basılması teklif edildi

Prof. Dr. Uğur Şahin: ‘Hasarlı veya eski organların yaşlanma süreci tersine çevrilebilir’


Koronavirüse karşı aşıyı geliştiren BioNTech’in kurucuları Dr. Özlem Türeci ile Prof. Dr. Uğur Şahin’in fotoğraflarının tedavüle sürülüşünün 20’inci yılında yeniden tasarlanmasına karar verilen euro banknotlarından birinde yer alması önerildi.

Avrupa Birliği’nin (AB) ortak para birimi euro banknotları için yeni motif arayışına giren Avrupa Merkez Bankası’na (ECB) Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) BioNTech kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci önerisi geldi.

AP’nin Alman üyesi Hür Demokrat Partili (FDP) Moritz Körner, Şahin ve Türeci’nin fotoğraflarının banknotlardan birinin üzerine basılmasını istedi.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre, Welt am Sonntag gazetesine demeç veren Körner, yeni banknotlarda, BioNTech’in kurucuları Şahin ve Türeci gibi önemli Avrupalı kişiliklerin fotoğraflarına yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Körner BioNTech’in koronavirüs aşısı geliştirmede gösterdiği başarı ile milyonlarca Avrupalının hayatını kurtardığını ifade ederek, “Onların (Türeci ve Şahin çiftinin) yaşam yolu, entegrasyon, yükseliş, girişimcilik, bilimsel mükemmellik ve açık bir göç toplumunun potansiyeli hakkında etkileyici bir hikayedir” diye konuştu.

EURO 20 YIL ÖNCE TEDAVÜLE GİRMİŞTİ

Avrupa Merkez Bankası Euro’nun tedavüle girmesinden 20 yıl sonra, banknotların yeniden tasarlanması için çalışma başlattı. Avrupa Merkez Bankası bu sürece Avrupalıların daha yoğun şekilde katılımının sağlanmasını istiyor. Bu nedenle anketlerin düzenlenmesi de planlanıyor. Ancak, yeni banknotların tedavüle girmesinin yıllar alabileceği belirtildi. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu yeni banknotların üretimi ve piyasaya sunulması ile ilgili kararı 2024 yılında alacak.

Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından Almanya‘nın Mainz kentinde kurulan aşı üreticisi BioNTech şirketi, korona salgını sırasında, mRNA tekniğine dayanan Kovid-19 aşısını kısa sürede geliştirmeyi başararak adından söz ettiriyor.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version