Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trump, 2022 Macaristan seçimlerinde Victor Orban’a “tam destek” verdi

Serbestiyet


Trump, Save America PAC üzerinden yayımladığı açıklamada, Orbán’ın “Ülkesini gerçekten sevdiğini ve halkının güvenliğini istediğini” söyledi.

Trump ayrıca Orbán’ın Macaristan’ı Avrupa Birliği ile çatışmaya sürükleyen katı göçmenlik politikalarını da övdü.

“Macaristan’ı korumak, yasadışı göçü durdurmak, iş ve ticaret yaratmada harika bir iş çıkardı ve yaklaşan seçimlerde de bunu yapmasına müsaade edilmeli. O güçlü bir lider ve herkes tarafından saygı görüyor” diyen Trump, mesajını “Tekrar başbakanlığa seçilme yolunda tam destek ve onayıma sahip!” diye bitirdi.

Macaristan’ın yeni siyasi sistemini defalarca “liberal olmayan demokrasi” diye tarif eden Orbán, dördüncü kez Başbakanlık koltuğuna oturmak için muhalefetin ortak adayı muhafazakâr politikacı Peter Marki-Zay ile karşılaşacak. Seçim bu yılın bahar aylarında yapılacak.

Güney şehri Hódmezővásárhely’nin belediye başkanı olan Marki-Zay, Macaristan’da muhalefetin ortak başbakan adaylığı yarışını kazanan isim olmuştu. Marki-Zay, Sosyalistler ve şu anda merkezde yer alan eski aşırı sağ grup Jobbik de dahil olmak üzere altı muhalefet partisi tarafından destekleniyor.

Biden yönetimi geçtiğimiz ay demokrasiyi güçlendirme, otoriterlik, yolsuzlukla mücadele ve insan haklarını geliştirmeyi amaçlayan Demokrasi Zirvesi’ne Macaristan’ı davet etmemişti

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version