Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tıp öğrencisi Enes Kara baskı ve gelecek kaygısı nedeniyle intihar etti

Tıp öğrencisi Enes Kara baskı ve gelecek kaygısı nedeniyle intihar etti



Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara, ailesinin isteği ile kaldığı yurtta kendini baskı altında hissettiği ve duyduğu gelecek kaygısından dolayı intihar etti.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara (20), ailesinin isteği ile kaldığı bir cemaat yurdunda kendini baskı altında hissettiği ve yaşadığı gelecek kaygısını dile getirdiği bir video bırakarak intihar etti.

Müslüman olmadığını belirttiği notta Kara, şiddet görme ihtimali, mobbing ve ilerideki meslek yaşamında uzun süreli nöbetlerden şikayet ettiği görülürken, kaldığı öğrenci yurdunda namaz kılmaya ve dini içerikli derslere girmeye zorlandığı yönünde ifadeler de yer aldı.

Evrensel’in aktardığına göre, yaşanan olay sonrası Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinden bir öğrenci, ”Enes’in intiharı duyulduğunda sınıf gruplarında çok tepki çekti. Online sistemin acısı öğrencilerden çok fazla çıkarılıyor. Bizim tüm sınavlarımız çok zor, TUS var zaten o en zoru. Okuldan bitince asistan doktor oluyorsun ve hep mobbing ve uzun çalışma saatleriyle ömrünü tüketiyorsun. Asistanlık bitiyor, rahata kavuştum derken hastaların doktorlara olan şiddetleri görülüyor” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version