Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu’ya: Hukuk okumana gerek yok, hukuku tanısan yeter

Soylu’ya: Hukuk okumana gerek yok, hukuku tanısan yeter


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Hukuk okuyacağım” sözlerine çok farklı tepkiler geldi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Soylu’ya “Okumana gerek yok. Hukuku tanısan, oturduğun makam için yeterli” cevabını verdi.

‘BELKİ BİR GÜN YAPTIĞI ZALİMLİKLERLE YÜZLEŞİR’

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, Soylu’nun açıklamasını  “Hukuku paspas eden biri: ‘Bir karar verdim. Fırsat bulursam hukuk okuyacağım.”’… Allah’tan ümit kesilmez. Olur ya, belki yaptığı zalimliklerle yüzleşir bir gün” şeklinde değerlendirdi. 

‘GÖZLERİNDE O IŞILTIYI GÖREMİYORUM’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise, “: Süleyman Soylu ‘Karar verdim bir fırsat bulursam hukuk okuyacağım. Hukuk fakültesine gireceğim ve hukuk okuyacağım.’ demiş. Soylu, sen hukuk okuyabilirsin ama nasıl bitirirsin onu bilemiyorum. Gözlerinde o ışıltıyı göremiyorum” dedi. 

Bir sosyal medya kullanıcısı ise “Aman ekonomi okumaya kalkma orası çok kalabalık.” değerlendirmesinde bulundu. 

ŞARKICI EZHEL: RAP’I BIRAKIYORUM, HUKUK OKUYACAĞIM

Ezhel adıyla tanınan rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu, hakkında açılan “uyuşturucu madde kullanılmasını özendirme ” suçlamasıyla açılan davaya Instagram hesabından “Rapi bırakıyorum, hukuk okuyacağım” diyerek esprili hikayelerle yanıt verdi.

“Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek ve bulundurmak” suçlamasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen Ezhel, Ankara şivesiyle konuştuğu hikayelerinde “Millet birbirini kesiyor ben karıncayı incitmedim daha. O kadar olay oluyor o zaman neredesiniz ya. Adalete en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman neredesiniz ya? Rap’i bırakıyorum, hukuk okuyacağım.” dedi.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version