Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu böyle demiş: Erdoğan, beni görevden almayı aklının ucundan bile geçiremez

Süleyman Soylu’dan muhtarlara: Metruk binaları yıkın, mahkeme kararı sonra gelir!


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine bağlı illegal bir istihbarat birimi kurduğu ve Erdoğan başta olmak üzere bir çok AKP’li yöneticiyle ilgili bilgileri topladığı ileri sürüldü. Gazeteci Ahmet Dönmez’in kişisel YouTube kanalında gündeme getirdiği iddiaya göre Soylu, bulunduğu bir ortamda, “Elimde öyle belgeler, kayıtlar var ki, Erdoğan beni görevden almayı aklından bile geçirmez.” diyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, belediye başkanlarının tamamının ‘dinlendiğini’ söylemiş ve “Özel masaların kurulduğunu da biliyoruz, bir adım daha atayım. ‘Özel masalar’ dediğimde Soylu bunu gayet iyi anlar.” ifadelerini kullanmıştı.

İLLEGAL ÇALIŞAN BİR İSTİHBARAT BİRİMİ

Gazeteci Ahmet Dönmez, söz konusu ifadelerle Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne demek istediğini kulis bilgilere dayanarak anlattı. Dönmez’in aktardıklarına göre Soylu, resmi istihbarat birimlerinin dışında tamamen kendisine bağlı ve illegal faaliyetlerde bulunun bir istihbarat birimi kurdu. Birim, Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı altında ancak hukuk dışı faaliyet gösteriyor. Başta Erdoğan olmak üzere çok sayıda isimle ilgili belge, bilgi ve kasetler toplandı.

Sedat Peker’in daha önce Süleyman Soylu’ya, “Şantaj amaçlı Resul’e çektirdiğin kasetlere de sakın güvenme! Kaç kişiyi kayda aldırdın hepsini biliyorum.” dediğini hatırlatan Dönmez, bazı bakanlıkların bürokratlarını Süleyman Soylu’ya karşı uyardığını söylüyor. Dönmez, “Süleyman Soylu, bir ortamda diyor ki, “Benim elimde öyle belgeler var k, Tayyip bey beni görevden almayı aklının ucundan dahi geçiremez, hayalini dahi kuramaz’ diyor. Süleyman Soylu başta Erdoğan ve ailesi olmak üzere partilileri, bazı gazetecileri takip ettiriyor, kayda aldırıyor. Elde ettiği belge ve kayıtları da Devlet Bahçeli’yle paylaşarak onu ittifak içerisinde Saray’a karşı eli güçlü tutuyor. Çünkü bütün krizlerde Bahçeli, Soylu’nun arkasında duruyor. Çoklu bir politik oyun oynuyor. Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz’la ilgili bazı bilgilere de sahip olduğu belirtiliyor.” ifadelerini kullanıyor.

Ahmet Dönmez’in aktardığına göre Soylu’nun elinde kaseti bulunanlar arasında Cumhurbaşkanlığı İleteşim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun da var. Soylu’nun, Altun’a haber göndererek, “Hangi otelde hangi kadınla olduğunu biliyorum, kendine dikkat et.” dediğini savundu.

Ahmet Dönmez’in YouTube yayınını izlemek için linke tıklayın…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version