Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şevki Yılmaz’dan AKP’ye seçimlerden önce Merkez Bankası’nın kasasını boşaltın tavsiyesi

Şevki Yılmaz’dan AKP’ye seçimlerden önce Merkez Bankası’nın kasasını boşaltın tavsiyesi


AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın babası Akit yazarı Şevki Yılmaz, AKP’nin 2023 seçimlerine gelmeden kesenin ağzını açması gerektiğini belirtti. Şevki Yılmaz, “Efendim 700 ton altınımız var, şu kadar dolar rezervimiz var diyorsunuz. Kime bırakacaksınız bunu? Bu hırsızlara mı?” dedi.

Akit TV’de katıldığı Kürsü programında konuşan Şevki Yılmaz, vatandaşların AKP’den kopmadığını ancak mutfaktaki yangını anlatamayan AKP’nin 23 Haziran’da tekrarlanan seçimde İstanbul’u 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Ankara’yı ekonomik sebeplerle kaybettiğine dikkat çekti.

”ALTINLARI DOLARLARI BU HIRSIZLARA MI BIRAKACAKSINIZ?”

23 Kasım 2023’te yapılacak seçim öncesi Merkez Bankası’nda bulunan dolar ve altın rezervlerinin harcanması gerektiğini kaydeden Yılmaz şunları söyledi:

“İşte İstanbul Belediyesi işte Ankara, sırf ekonomik yönden kulağını çekti. Millet AK Partisi’den kopmuş değil. Belediyeler de var. Meclis üyeleri bizdedir. 30 küsur ilçenin 5’i hariç bizdedir. Ankara’da 3 ilçenin dışında bütün ilçeler AK Partinindir. Millet AK Partisinden kopmuş değil. Ama mutfak yangınını anlatamadığı için ‘ben de demiştir; AK Partiliyim ama belediye başkanları ile bunların kulağını çekeceğim. 23 Kasım seçimlerine gelmeden AK Parti kasanın ağzını açması lazım, ‘Efendim 700 ton altınımız var, Merkez Bankası’nda şu kadar dolarımız var’ diyorsunuz, kime bırakacaksınız bu hırsızlara mı? Bu yangını başka türlü söndüremezsin.  Açlık dinsizlik doğurur diyor Peygamberimiz. Vergiyi kaldıracaksınız, memur vergi veremez bu şeriata aykırıdır, bu İslam’a aykırıdır. Asgari ücretten vergi alınır mı kardeşim ne hakla vergi alıyorsunuz.’’

‘‘DOLARI TÜRK PARASINA ÇEVİRMEK İMANDIR’’

Vatandaşların dolar birikimlerini Türk Lirası’na çevirmesi gerektiğini ileri süren Şevki Yılmaz, ‘‘Doları Türk parasına çevireceğiz. Bu bir imandır. Bu devleti bu vatanı seviyorsak bu hainliği bırakacağız. Doları boykot edeceğiz. İthalatçının dolara ihtiyacı olur o istisna. Ben Maliye Bakanı’nın yerinde olsam doların alışını 5 liraya ilan ederim. Doları kaç liradan alırsan al böyle olunca devlet doları 5 liradan alacak de bakalım ne oluyor. Dolar bir terör olayıdır bu teröre bir tedbir alacaksınız. Dolar satışını şartlara bağlayacaksınız. Devletin bankaları dışında kimsede dolar bırakmayacaksınız bunu mecbur yapacaksın. Yani dolar satışını kontrol altına alacaksınız.’’ İfadelerini kullandı.

AĞZINDAN ÇIKAN SÖZLERİ İNKÂR ETTİ

Programda söylediği sözleri inkâr eden Şevki Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

”F.TÖ’cü bir youtube hesabının başlattığı ve akabinde fotoğrafım üzerine “ben söylemişim gibi” yazılan, ancak bana ait olmayan sözler; F.TÖ usulü yöntemle kurgulanmış ve trollerin devreye girmesiyle sosyal medyadan yayılmaya çalışılmıştır. Bu; kurgu-montaj ve yalan dolu algı operasyonuyla anlaşılmıştır ki amaç; şahsıma ve şahsım üzerinden Ak Parti iktidarına yönelik planlı ve sistematik bir komployu hayata geçirmektir! Ortaya attıkları iddiaları doğru olmadığı için sesimizden yada görüntülü yayın kaydından alıntı yapamayan ama söylemediğimiz sözleri güya söylemişiz gibi fotoğrafımızın altına yazarak yayınlayan şeref ve namustan yoksun, sahtekar ve müfterilere yönelik hukuki mücadele başlatılmıştır! Bu tiynette olanların cibilliyeti her türlü ahlaksızlığı yapmaya uygun olduğundan, hakkımızda ortaya atılan bu tür idialar karşısında inandığımız ve hak bildiğimiz yoldan zerre ödün vermeden yürüyeceğimiz gerçeğini bir kez daha vurguluyor saygı ve hürmetlerimi kamuoyuna arz ediyorum. Selam sevgi ve duayla”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version