Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Resmi veriler bile Erdoğan’ın ‘enflasyon’ açıklamasını yalanlıyor

Enflasyonun yükselişi 7. ayda da devam etti; yüzde 17,4


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın, “Ülkemizdeki enflasyon artışı nispeten diğer ülkelerin altında kalmıştır.” açıklaması kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Zira Türkiye, TÜİK’in verilerine göre bile yüzde 36,08’le dünyada en yüksek yıllık enflasyona sahip 8. ülke konumunda. Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’nun verilerine göre ise Suriye’nin ardından 5. sırada yer alıyor. ENAG’a göre Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 82,8.

OECD ülkeleri arasında ise Türkiye açık ara bu konuda birinci sırada bulunuyor. Hem de yıllardır. ABD’de enflasyon oranı yüzde 6,8. Euro bölgesinde ise yüzde 4,9’a yükseldi. Söz konusu oran Euro bölgesi için bir rekor anlamına geliyor ki, Avrupa’nın bir yılda gördüğü yüzde 5 enflasyonu Türkiye 10 günde yaşıyor!

Erdoğan aynı konuşmasında, “Ülkemizin hiçbir kesimini enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.” diyor. Ancak resmi rakamlara göre bile enflasyon yüzde 36’nın üzerindeyken emeklilere yüzde 25 zam verildi. Asgari ücret 4 bin 250 liraya çıkartıldı ancak ardından yapılan fahiş zamlar, maaşlara yapılan zammın neredeyse yarısını götürdü.

Resmi rakamlar ortada. Buna rağmen Erdoğan, Türkiye’de enflasyonun nispeten diğer ülkelere göre düşük kaldığını nasıl söylüyor bilinmiyor.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version