Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Otobanda saatte 414 km hız yapan Çek milyoner Alman makamlarını kızdırdı

Otobanda saatte 414 km hız yapan Çek milyoner Alman makamlarını kızdırdı


Çek milyoner Radib Passer Bugatti Chiron marka arabasıyla Berlin ile Hannover arasında Almanya’nın A2 Otobanı boyunca 414 km hızla araba sürdüğü bir videoyu paylaşınca Alman Ulaştırma Bakanlığı’nın kınamasına maruz kaldı.
Videonun altında, Passer, gösterinin geçen yıl 10 kilometrelik bir bölümde üç şeritli ve “tüm alan boyunca görünürlük” ile çekildiğini yazdı. Ancak arabanın otoyolda birkaç başka aracın yanından geçtiği görülebiliyor.
Almanya’nın otoban ağının çoğunda hız sınırı olmamasına rağmen, Ulaştırma Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “karayolu trafiğinde yol kullanıcılarını tehlikeye atan veya yol açabilecek her türlü davranışı reddettiğini” söyledi.

Bakanlık, Alman trafik yasalarının sürücülerin “araç sürekli kontrol altında kalacak kadar hızlı sürmesini” gerektirdiğini kaydetti.
Forbes’a göre 308 milyon dolar servetiyle Çek Cumhuriyeti’nin en zengin 33. kişisi olan Passer, videonun altında, “414 km/s hıza ulaşabilmemizi sağlayan güvenlik ve iyi koşullar için Tanrı’ya şükrediyoruz!” diye yazdı.

Serbest Görüş:
dSuriye’de muhaliflere işkence yapan doktor da Almanya’da hesap veriyor
dAlmanya’nın yeni başbakanı Olaf Scholz kimdir? Yeni Alman hükümetinin Türkiye siyaseti nasıl olacak?

 
Alman koalisyon hükümetinde yer alan Yeşiller partisi, ülkenin karbondioksit emisyonlarını azaltma çabalarının bir parçası olarak geçen yılki seçim kampanyasında otoban ağında 130 km/s hız sınırı getirilmesi çağrısında bulundu. Ancak yeni hükümeti kurma görüşmeleri sırasında bu fikir kabul görmedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version