Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’nin eski yöneticisi Yahnici: MHP siyasal İslam’ın doğrultusuna girdi

MHP'nin eski yöneticisi Yahnici: MHP siyasal İslam’ın doğrultusuna girdi


Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Alparslan Türkeş’in doğum günü sebebiyle düzenlenen anma programına yapılan saldırı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Şevket Bülend Yahnici, Medyascope’a konuştu.

Kendisinin il disiplin kuruluna sevk edildiğini aktaran yazıyı “komik, hukuk ve usulden yoksun” sözleriyle niteleyen Yahnici, bunlara siyaseten cevap verme niyetinde olmadığını ve savunma yapmaya gitmeyeceğini söyledi. Şevket Bülend Yahnici, MHP yönetimine de eleştirilerde bulundu.

Yahnici şunları söyledi: “Doğru olmadığına inandığım her konuda rahatsızlığımı dile getirdim. Daha evvel Bahçeli’ye iki tane mektup yazdım. Gereken ideolojik tavra ve gösterilmesi gereken hassasiyetlere sahibim. 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi’nin parti programını ben yazmıştım. İnandığım fikir ve benimsediğim ideolojiyle ilgili görüş ve kanaatlerimin siyasete nasıl uygulanması gerektiğine dair ‘Türk milliyetçiliğinin aksiyon yeri MHP’dir’ diye bir düşüncem vardı.”

‘MHP, İDEOLOJİK DOĞRULTUSUNDA DEĞİL’

MHP’nin AKP ile ittifak kurduğundan beri kendi ideolojik doğrultusundan çıktığını savunan Yahnici, “MHP’nin uzun zamandır kendi ideolojik doğrultusunda olmadığını ve bir başka ideolojik doğrultuya girdiğini söylüyorum. Bu da siyasal İslam’dır. Gerçekten siyasal İslam olsa ve düzgün uygulansa ona da içim yanmayacak” dedi.

‘AKP KENDİ BİLDİĞİNİ OKUR’

Siyaseten bir sürü yanlış yapıldığını vurgulayan Yahnici, “‘17-25 Aralık’ın hesabını sormazsam namerdim’ diyen bir siyasi hareketten ‘mezara kadar bunlarla beraberiz’ diyen bir siyasi harekete nasıl gelindiğinin cevabını bulamıyorum” derken, AKP ve MHP arasındaki ittifaka dair ise şunları söyledi: “AKP MHP’ye yaklaşmaz. AKP kendi bildiğini okur. Kendi doğrultusunda yürür ve MHP’yi bu doğrultuda kullanır. Erdoğan MHP’yi kendi doğrultusunda kullanabildiği için cumhurbaşkanı oldu.”

Birkaç ay önce ailesinin saldırıya uğradığını aktaran Yahnici, “Bu saldırıyı maskeli bir grup yaptı ve kim oldukları da tespit edilemedi. Bunların bugünkü hukuki şartlar içinde tespiti mümkün değil” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version