Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Metin Gürcan iddianamesi savcılığa iade edildi: Devlet sırrı MSB’ye sorulmadı

Gözaltındaki Metin Gürcan’a yazıları ve yabancı gazetecilerle telefon konuşmaları soruldu


Casusluk suçlamasıyla tutuklanan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucu Üyesi Metin Gürcan hakkında hazırlanan iddianame, bazı usul eksikleri nedeniyle savcılığa iade edildi.

Gazeteci Alican Uludağ’ın sosyal medya hesabıdan Gürcan ile ilgili hazırlanan iddianamenin mahkeme tarafından savcılığa iade edildiğini duyurdu. Uludağ, şu paylaşımı yaptı: “Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, DEVA Partisi Kurucu Üyesi, emekli asker Metin Gürcan hakkında “casusluk” suçundan hazırlanan iddianameyi, savcılığa iade etti. Mahkeme, bilgilerin “devlet sırrı” olup olmadığı konusunun Milli Savunma Bakanlığı’na sorulmamasını gerekçe yaptı.

Savcılık, soruşturma sürecinde Gürcan’ın yabancı iki diplomata verdiği öne sürülen bilgilerin devlet sırrı olup olmadığını MİT’e sormuştu. MİT de “devlet sırrı” demişti. MİT’in yazıları da delil olarak iddianameye girmişti.”

Hazırlanan iddianamede,  Gürcan’ın yabancı devlet görevlileriyle paylaştığı iddia edilen bilgilerin, “devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgiler” olduğu belirtilerek, 20 yıla kadar hapis talep edilmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version