Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mahkeme, yoğun bakımdaki Yusuf Bekmezci için, ‘cezaevinde yaşayabilir mi?’ diye Adli Tıp raporu istedi

Mahkeme, yoğun bakımdaki Yusuf Bekmezci için, ‘cezaevinde yaşayabilir mi?’ diye Adli Tıp raporu istedi


Katarakt ameliyatında kalbi duran ve bilinci kapalı bir şekilde üç gündür İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde yatan 83 yaşındaki Yusuf Bekmezci’nin durumu ciddiyetini kuruyor. Birçok rahatsılığına rağmen bu zamana kadar cezaevinde tutulan Pekmezci’nin avukatı Saadet Aytekin, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Bekmezci için hapiste tek başına yaşayıp yaşayamayacağına dair rapor istediğini açıkladı.

Aytekin Twitter hesabından, ”İzmir 2. Ağır Ceza’dan hukuk ve insanlık adına utanç verici bir karar çıktı. Yoğun bakımdaki Yusuf Bekmezci’nin durumunun saptanması için adli tıptan rapor istenmiş. Yoğun bakımdaki! @adalet_bakanlik görün hakimlerinizin kararlarını. YusufBekmezci AcilTahliye” diye yazdı.

Saadet Aytekin, Mahkeme belgesini de Twitter hesabından paylaştı.

 

Saadet Bekmezci, müvekkilinin tahliyesi için Bekmezci’nin yargılandığı mahkemeye dün dilekçe vermişti.

Pekmezci, 23 Ocak 2020’den beri İzmir 1 Nolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunuyordu. Bekmezci şu anda yoğun bakımda kalıyor. Doktorlar, bilinci kapalı olan Bekmezci’nin iki gündür uyanmasını bekliyor. Bekmezci’nin yaşlılığının yanında, uyku apnesi, prostat, ileri derecede işitme kaybı, algı ve muhakemesinde ciddi sıkıntıları ve Alzheimer belirtileri bulunuyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version