Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Macron: Türkiye siyasal İslam’ı genişletme projesi yürütüyor

Macron: Türkiye siyasal İslam’ı genişletme projesi yürütüyor


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Türkiye’nin AB üyeliği ile ilgili konuştu. Sert açıklamalarda bulunan Macron, “Türkiye siyasal İslam’ı genişletme projesi yürütüyor. Erdoğan’ın izlediği siyaset ve uygarlık projesi Avrupa değerleriyle uymuyor” dedi.
SALDIRGAN POLİTİKA İZLİYOR
Macron, Le Parisen gazetesinin sorularını yanıtladı. Macron’a Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği soruldu. Türkiye’nin Avrupa Birliği değerlerine uymadığını ve saldırgan bir politika izlediğini belirten Macron, “Türkiye, siyasal İslam’ı genişletme projesi yürütüyor” dedi.

Birgün’ün aktardığına göre Macron,  “Türkiye, siyasal İslam’ı genişletme projesi yürütüyor. AB üyesi Kıbrıs’ı tanımıyor. Doğu Akdeniz’de saldırgan bir politika izliyor. Ben Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisi olmasını arzu ederim. Çünkü bizim değerlerimize bağlanırsa, bizden daha fazla uzaklaşamaz.”

Serbest Görüş:
dMacron: “Erdoğan Libya’dan paralı savaşçıların çekilmesini kabul etti”
dMacron Erdoğan’a Fransız gazeteciyi sordu

 
Covid-19 aşısı yaptırmayanlarla ilgili de konuşan Macron, sözlerinin arkasında durduğunu ifade etti. Macron açıklamasında, “Aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum. Bunu sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Strateji bu. Onları cezaevine göndermeyeceğim, zorla aşı yaptırmayacağım. Ama 15 Ocak’tan itibaren restorana gidemeyeceksiniz, artık (kafede) kahve içemeyeceksiniz, tiyatroya ve sinemaya gidemeyeceksiniz” sözlerine yer vermişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version