Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kazakistan’daki iç karışıklık sebebiyle kripto para madenciliği durdu

Kazakistan’daki iç karışıklık sebebiyle kripto para madenciliği durdu


Kazakistan hükümetinin zam kararlarının ardıdan, zamlar ve hayat pahallılıından şikayetçi olan vatandarşlar protesto kararı aldı. Günlerce süren direnişin ardından olaylar yatışsa da kripto para piyasası ciddi anlamda zarar gördü.

Günlerdir çalıştırılmayan cihazlar ve devam eden huzursuzluk madencileri tedirgin ediyor. Yetkililer, şu an için tek dertlerinin tesislerini korumak olduğuun söylerken, Kazakistan Ulusal Blok Zinciri ve Veri Merkezleri Endüstrisi Birliği Başkanı Alan Dorjiyev, çiftliklerin güvende olduğunu ancak, yarın neyle karşılaşılacağının kimse tarafından bilinmediği dile getirdi. Dorjiyev, “Eğer protestolar ülkenin kuzeyindeki maden çiftliklerine kayarsa, kripto para dünyasını çok daha kötü günler bekliyor olabilir. Şu an için beklemekten başka bir çaremiz de ne yazık ki yok” ifadelerini kullandı.

Webtekno’da yer alan habere göre; Madencilik dünyasının gözdesi haline gelen ülkede yaşanan karışıklıklar, Bitcoin ağının sürekli olarak çalışabilmesi için harcadığı hesaplama gücü miktarını, yani Bitcoin hash rateini yüzde 12 düşürdü. Ayrıca belirsizlik ortamı, yatırımcıların kaçmasına ve güvenli limanlara sığınmasına yol açtı. Analistler, yaşanan olayların Kazakistan’daki madencilik sektörüne 7,2 milyon dolara mal olabileceğini düşünüyorlar. Olaylar uzadıkça, hash rate düşmeye devam ettikçe ve yatırımcı kaçtıkça, kripto para sektörü daha fazla yara almaya devam edecek. Bu da başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para birimlerinin fiyatını etkileyecek.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version