Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kazakistan istihbarat şefi “darbeye teşebbüs” suçlamasıyla gözaltına alındı

Kazakistan istihbarat şefi “darbeye teşebbüs” suçlamasıyla gözaltına alındı


Kazakistan Devlet Güvenlik Ajansı, çarşamba günü görevinden alınan istihbarat şefi Kerim Massimov’un “vatana ihanet” ve “hükümeti devirmeye teşebbüs” suçlamalarıyla gözaltına alındığını duyurdu.
Massimov bu hafta yaşanan protesto gösterilerine kadar, Sovyet dönemindeki KGB’nin halefi olan ve karşı istihbarat, sınır muhafızları hizmeti ve terörle mücadele faaliyetlerinden sorumlu Milli Güvenlik Komitesi adı verilen güçlü istihbarat teşkilatının başındaydı.
Kerim Massimov’un hükümeti devirme girişimine teşkil eden tam olarak ne yaptığına dair hiçbir ayrıntı verilmedi. Massimov, önceki Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile yakın çalışan, iki kez başbakanlık görevini yürütmüş bir isim…

Serbest Görüş:
dKazakistan’daki protestolardan Türkiye’nin çıkarması gereken dersler
dKazakistan Cumhurbaşkanı protestocuları terörist ilan etti: En kısa zamanda yok edilecekler

Öte yandan Kazakistan’ı perde gerisinden yöneten asıl lider olarak bilinen Nazarbayev protestolar başladığından bu yana ilk kez bugün bir açıklama yayınladı. Nazarbayev, başkentte olduğunu duyurarak “mevcut zorlukların üstesinden gelmek ve ülkemizin bütünlüğünü sağlamak için herkesi Kazakistan cumhurbaşkanının etrafında toplanmaya çağırıyorum” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version