Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kazakistan Cumhurbaşkanı protestocuları terörist ilan etti: En kısa zamanda yok edilecekler

Kazakistan Cumhurbaşkanı protestocuları terörist ilan etti: En kısa zamanda yok edilecekler


Kazakistan’daki LPG zammına dönük protestolar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tokayev ise en son yaptığı açıklamada protestocuları suçlu, katil, haydut ve terörist olarak tanımladı. Tokayev, “Yurt dışından tarafların sorunun barışçıl çözümü için müzakere çağrısı yapıyor. Ne saçma bir şey. Suçlular ve katiller ile ne müzakeresi olabilir ki? Silahlı ve hazırlıklı olan yerli ve yabancı haydut ve teröristlerle uğraşmak zorunda kaldık. Bu nedenle bunların yok edilmesi gerekiyor. En kısa zamanda bu yapılacak.”dedi.
20 BİN HAYDUT SALDIRDI
BBC Türkçe’nin aktardığına göre teröristlerin suç işlemeye devam ettiğini kaydeden Tokayev, bunlara karşı operasyonun sürdüğünü söyledi. Tokayev, Almatı’ya 20 bin “haydudun” saldırdığını dile getirerek, bunların tek yerden yönlendirildiğini ve bunun araştırıldığını aktararak, “Teröristlerle sonuna kadar mücadele edilmesi gerekiyor. Teslim olmayan militanlar yok edilecek. İleride, yaşadığımız trajediden ders çıkarma yönünde çalışmalar sürecek.” ifadesini kullandı.

CEZA SÖZÜ VERDİ
Bu tür olayların ileride tekrar etmemesi için kurumlar arası grubun oluşturulduğunu aktaran Tokayev, bu grubun, haydut ve teröristleri yakalamakla görevli olduğunu dile getirdi.
Tokayev, “Bu şahıslara ceza verileceğine dair söz veriyorum. Tüm vatandaşları dikkatli ve ihtiyatlı olmaya, şüpheli şahısların hareketlerini ilgili organlara ve sıcak hatlara bildirmeye çağırıyorum. Devletin, militanların uyuyan hücreleri tarafından terör saldırılarının yeraltında hazırlanmasını neden göremediğini anlamak bizim için önemli.” dedi.

Serbest Görüş:
dKazakistan’daki protestolardan Türkiye’nin çıkarması gereken dersler
dKazakistan’da güvenlik güçlerine uyarı yapmadan ‘vur’ emri verildi

 
THY ÖZEL SEFER DÜZENLEYECEK
Türk Hava Yolları (THY), Kazakistan’da yaşanan olumsuz gelişmeler sonrası Almatı şehrinde kalan THY uçuş ekiplerinin ve diğer hava yolu şirketlerinde görevli çalışanların Türkiye’ye getirilmesi amacıyla özel bir sefer gerçekleştirecek. Alınan bilgiye göre, uçuş kodu “TK 6902” olan THY uçağının gerekli izinlerin alınmasının ardından İstanbul’dan Almatı’ya gitmesi, “TK 6903” sefer sayılı uçuşu ile yarın yaklaşık 75 kişinin Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. Uçağın saat 13.40 civarında İstanbul’da olması bekleniyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version