Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da kar yağışı: İstanbul Havalimanı’nda son durum için THY ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ne diyor?

İstanbul'da kar yağışı: İstanbul Havalimanı'nda son durum için THY ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ne diyor?


Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin dört yanında kar yağışı ve olumsuz hava koşulları etkili oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da kar yağışının 18.00’den sonra devam etme ihtimali yüksek” dedi. İstanbul Havalimanı’nda son durumla ilgili arka arkaya açıklamalar yapıldı.

 

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, İstanbul Havalimanı’nda operasyonların gece 00:00’a kadar durdurulduğunu açıkladı.

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü daha sonra İstanbul Havalimanı’nın 18/36 pistinin park yeri onayı alınarak yön değiştiren uçuşlar öncelikli olacak şekilde bugün 12:00’dan itibaren trafiğe açıldığını duyurdu.

 

Uçuşları canlı takip eden Flight Radar’a göre bugün öğlen itibarıtyla İstanbul Havalimanı’na THY’ye ait, Cancún ve Karakas’tan gelen iki uçak iniş yaptı.

 

İstanbul Havalimanı’nda dün kar nedeniyle seferlere ara verilmişti.

 

Kar yağışının bir süre durmasının ardından havalimanında kar temizleme çalışmaları başlamıştı.

 

İstanbul Valisi Yerlikaya: 5 bin 57 kişi tahliye edildi

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada TSİ 05.00 itibarıyla yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin otel, misafirhane ve yurtlara götürüldüğünü açıkladı.

 

İstanbul Valisi, şehirlerarası otobüs yolculuklarının da iptal edildiğini aktardı. Yerlikaya, Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarından yapılacak seferlerin 26 Ocak sabah saat 09:00’a kadar durdurulduğunu belirtti.

 

Yerlikaya bugün 13.00’e kadar toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini duyurmuş ve çevre yollarına park etmiş özel araç sahiplerinin araçlarını alması için çağrıda bulunmuştu.

 

İmamoğlu: Kar yağışının 18.00’den sonra devam etme ihtimali yüksek

 

Bu sabah Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) toplantısının ardından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise TEM Otoyolu, Kuzey Çevreyolu’nda ve D-100 Çevreyolu’nda araçlarını bırakmış olanların araçlarını almalarına müsaade edileceğini söyledi.

 

Ekrem İmamoğlu, kar yağışının kentte bugün akşam itibarıyla yoğun biçimde devam etme ihtimali olduğunu söyledi:

 

”Bu akşam da kar yağışının belli noktalarda etkili olacağını bilelim. Vatandaşlarımızın yola çıkmama hususunda hassasiyet göstermeli. Yarın ve bir sonraki günle ilgili kar ihtimali var. Vatandaşlarımızın başta Valiliğimiz ve bizlerin yapacağı açıklamaları takip etmelerini diliyorum.”

 

‘Kar kalınlığı 80 cm’yi bulan bölgelerimiz var’

 

İmamoğlu açıklamasında kar kalınlığının bazı bölgelerde 80 cm’yi bulduğunu ve bazı yollarda 1 metreyi aştığını söyledi ve şehir genelinde 35-50 cm kar kalınlığı oluştuğunu belirtti.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.

 

Akşam saatlerinde kar yağışının yoğunlaştığı İstanbul’da şu önlemler alındı;

 

İkinci bir duyuruya kadar Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların kente girişine izin verilmeyecek.

 

Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki çıkışlar bugün sabah saat 13.00’e kadar durduruldu.

 

Yoğun kar yağışı yüzünden kargo terminalinde çökme ola İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşlar da saat 13.00’e kadar durduruldu

 

Marmaray ve metro seferleri uzatıldı

 

Zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacak.

 

İl genelinde hizmet veren tüm kreş ve gündüz bakımevleri 25 Ocak Salı günü tatil edildi.

 

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu’dan İstanbul yönüne ulaşımın, TIR’lar hariç trafiğe açıldığını duyurdu. İstanbul Anadolu Yakası’na ulaşımın trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğinin altı çizildi.

 

İstanbul’da Sultangazi, Esenyurt, Avcılar, Bağcılar, Güngören, Bakırköy, Arnavutköy’de etkisini artıran ve bazı noktalarda tipi şeklinde yağan kar, görüş mesafesini düşürdüğü için sürücüler araçlarıyla kara yollarında ilerlemekte güçlük çekti.

 

Sağlık Bakanlığı, acil sağlık hizmetlerinin verilebilmesi için şehrin farklı noktalarında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) araçlarının görevlendirildiğini duyurdu.

 

Yoğun kar yağışıyla birlikte Terkos ve Sazlıdere’de barajların doluluk oranı yüzde 54’lerden yüzde 70’lere çıktı.

 

Kar yağışının Cuma gününe kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden, Marmara’nın güney ve doğusu, Malatya ve Adıyaman çevreleri ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Kilis için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version