Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İspanya Karadeniz’e savaş gemileri gönderdi

İspanya Karadeniz’e savaş gemileri gönderdi


İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığmasıyla artan gerilim çerçevesinde, Karadeniz’e bir mayın tarama gemisi gönderdiklerini ve bir fırkateynin ise üç veya dört gün içinde yola çıkacağını söyledi. Robles ayrıca Bulgaristan’a savaş uçağı göndermeyi düşündüklerini de ekledi.
“Rusya hiçbir ülkeye ne yapacağını söyleyemez, bu nedenle NATO, NATO’ya katılabilecek veya katılmak isteyen her ülkenin egemenliğini koruyacak ve savunacaktır” diyen Robles İspanya’nın tercihinin, anlaşmazlığın çözümüne yönelik “münhasıran diplomatik bir yanıt” olduğunu da sözlerine ekledi.
İspanya’nın Doğu Avrupa’daki NATO askeri konuşlandırmasına yaptığı katkı, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Salı günü Washington’da yaptığı görüşmede, Rusya’dan Ukrayna’ya yönelik tehdide koordineli bir yanıt verilmesi üzerine anlaşmalarının ardından geldi.

Rusya, Ukrayna sınırlarına on binlerce asker yığdı ve Batılı devletler, Moskova’nın 2014’te işgal ettiği ülkeye yeni bir saldırı planlamasından korkuyor.

Serbest Görüş:
dUkrayna’da Türk-Rus ilişkileri krize girecek | Dünya Hali
dBeyaz Saray sözcüsü: Rus askeri Ukrayna sınırını geçerse bu işgaldir

 
Kremlin, bir saldırı planladığını reddediyor, ancak NATO’nun Ukrayna’yı asla üye olarak kabul etmeyeceğine dair bir söz de dahil olmak üzere bir talep listesinin yerine getirilmemesi halinde belirsiz bir askeri harekata geçebileceğini söylüyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version