Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İngiltere’de Covid kısıtlamaları sürerken Başbakanlık’ta düzenlenen partilerle ilgili soruşturma tamamlandı, rapor bugün açıklanabilir

İngiltere'de Covid kısıtlamaları sürerken Başbakanlık'ta düzenlenen partilerle ilgili soruşturma tamamlandı, rapor bugün açıklanabilir


İngiltere’de, koronavirüs kısıtlamaları sürerken Başbakanlık’ta organize edilen partilere ilişkin resmi soruşturma tamamlandı. Soruşturmada, Başbakan Boris Johnson ve personelinin, kısıtlamaları ihlal edip etmedikleri incelendi.

Soruşturmayı yürüten kıdemli müsteşar Sue Gray, raporunu önümüzdeki saatlerde Başbakanlık’a iletebilir. Rapor bugün kamuoyuna da açıklanabilir.

 

Elinde, partilerle ilgili fotoğraflar ve cep telefonları mesajları olduğu bilinen Gray, raporun tamamının kamuoyuna açıklanmasını istiyor.

 

Londra Emniyet Müdürlüğü de dün, koronavirüs kısıtlamaları sürerken Başbakanlık’ta partiler düzenlenerek suç işlenip işlenmediğine yönelik soruşturma başlatmıştı.

 

Soruşturma, Başbakan Johnson üzerindeki istifa baskısını daha da artırmıştı.

 

Başbakanlık yetkilileri ise Johnson’ın yasaları ihlal etmediğine inandığını söylüyor.

 

BBC’ye konuşan Dışişleri Bakanı Liz Truss, “Endişe veren raporlar var, anlayışın değişmesi gerektiği açık” dedi. “Sorunların çözülmesi gerektiğini” belirten Truss, bunların, başbakanın ve hükümetin yaptığı “muhteşem işleri” gölgelememesi gerektiğini söyledi.

 

Johnson, bugün Avam Kamarası’nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.

 

Sue Gray’in raporunun Avam Kamarası’ndaki oturum öncesi kamuoyuna açıklanması beklenmiyor.

 

Johnson daha önce 20 Mayıs 2020’deki bir “içkili” etkinliğe katıldığı için özür dilemiş, bunun “işle ilgili bir etkinlik” olduğunu sandığını ifade etmişti.

 

Daha sonra Johnson için bir doğum günü partisi düzenlendiği iddiaları da gündeme geldi.

 

İktidardaki Muhafazakar Parti’nin bazı milletvekilleri Johnson’ın istifasını istedi, diğerleri ise kararlarını netleştirmek için raporun kamuoyuna açıklanmasını bekliyor.

 

Partinin 360 milletvekilinden 54’ünün resmi talebi halinde, Johnson için Muhafazakar Parti’nin meclis grubunda güven oylaması yapılacak.

 

Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Keir Starmer ise Sue Gray’in raporunun yayımlanması öncesi yaptığı açıklamada, hükümette görev yapan herkesin, başbakanı hala neden desteklediklerini kendilerine sorması gerektiğini söyledi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version