Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hollanda’da yeni hükümet kuruldu: 2 kadın Bakan Günay Uslu ve Dilan Yeşilgöz kimdir?

Hollanda’da yeni hükümet kuruldu: 2 kadın Bakan Günay Uslu ve Dilan Yeşilgöz kimdir?


Hollanda’da uzun müzakerelerin ardından, 4 Aralık 2021 itibarıyla yeni kabine kuruldu. Türkiye kökenli 2 isim de yeni hükümette Bakan olarak yer aldı.
Dördüncü kez Başkanlık koltuğuna oturacak Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Amsterdam Üniversitesi’nde kültür tarihi üzerine doktora yapan ve Avrupa kültür tarihi, mirası ve müzeler konusunda uzman olan 49 yaşındaki Günay Uslu’nun Demokratlar 66 Partisi (D66) adına yeni kurulan hükümette Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görevine devam edeceğini duyurdu.
Ekonomi ve İklim Politikasından Sorumlu Devlet Bakanı Dersimli Kürt siyasetçi Dilan Yeşilgöz-Zegerius ise Özgürlük ve Demokrasi Halk Partisi (VVD) adına yeni kabinede Adalet ve Güvenlik Bakanı oldu.

Diğer bakanlıkların da 4 koalisyon partisi arasında paylaşıldığını ifade eden Rutte, “Yeni Hollanda hükümeti, 10 Ocak pazartesi günü düzenlenecek olan yemin töreni ile birlikte resmi olarak göreve başlayacaktır” dedi.
GÜNAY USLU KİMDİR?
25 Ekim 1972 tarihinde Hollanda’nın Haarlem şehrinde doğan Günay Uslu, Amsterdam Üniversitesinde Kültür tarihi üzerine doktora eğitimi alıyor.
Ayrıca 2019 yılından bu yana Amsterdam Eye Filmmuseum Denetleme Kurulu Başkanı olan Uslu, Lahey’deki Mauritshuis müzesi ve Rembrandt Derneğinin danışma kurulu üyesi.
DİLAN YEŞİLGÖZ-ZEGERIUS KİMDİR?
18 Haziran 1977’de Ankara’da doğan Dersimli Dilan Yeşilgöz Zegerius, 12 Eylül darbesi nedeniyle ailesi ile birlikte çocukluğunda Hollanda’ya göç etti.
44 yaşındaki Yeşilgöz, siyasi hayatına Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi’nde (VVD) başladı. 2014 ve 2017 seçimlerinde parti listesinden Amsterdam Kent Konseyi üyeliğine seçildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version