Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kur artık tartışılır olmaktan çıktı. Döviz kurları dengeye kavuşuyor, kavuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kur artık tartışılır olmaktan çıktı. Döviz kurları dengeye kavuşuyor, kavuştu


Ankara’da MÜSİAD genişletilmiş başkanlar toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “Biz ortodoks politikaları bir kenara koyduk, artık heterodoks politikalar. Ortodoks düşünmek zorunda değiliz” dedi.

“Büyüme trendi bu yıl da devam edecek. Türkiye ihracat odaklı büyümeye devam edecek.” diyen Nebati, bu yıl için 250 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduğunu belirtti.

 

“İnşallah bu yıl tarihi rekorların kırıldığı, yeni ekonomik modelin tamamen uygulanabilir olduğu ve bu yılın daha öngörülebilir, istikrarlı, Türkiye’nin kazanımlarının en yüksek olduğu yıllardan birisi olacak. Biz ortodoks politikaları bir tarafa koyduk. Artık heterodoks politikalar…”

 

“Yepyeni şeyler, yepyeni şeylerin içinde de kazancını bereketli, helal yollardan, üretimden geçirenlerin bizim dilimizden çok iyi anlayacağı bir dönemdeyiz. Bu dönem herkesin kazandığı, ülke paylaşımlarının en müreffeh toplum seviyesinde olacak şekilde gerçekleştirildiği ve önünü gören, hesabını kitabını yapabilen bir dönem olacak, rahat olun.”

 

“İhracatını geliştirmek isteyen, üretmek isteyen bize gelecek. Biz de şunu diyeceğiz; yeter ki istihdam kapasiteni artır, biz seni sırtımızda taşıyacağız.”

 

20 Aralık akşamı açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduat hesaplarıyla ilgili de bilgi veren Nebati, “Başkanlık sisteminin bize sağlamış olduğu hızlı hareket etme imkanını kullandık” dedi:

 

“Bireysel yatırımcıların tekrar algı operasyonlarıyla zarar görmesini engelleyecek enstrümanlarımızın tamamını sunduk. Bunları kullanın. Karamsar tablo ve döviz üzerindeki köpük kısa süre içinde tersine çevrildi. Ortodoks düşünmek zorunda değiliz, bize öğretilmiş şeyler çerçevesinde hareket etmek zorunda değiliz. Tüm yakın pazarların üretim merkezi olduğumuzu unutmayın.”

 

“Kur artık tartışılır olmaktan çıktı. Döviz kurları dengeye kavuşuyor, kavuştu. Artık bir gündem maddesi değil, çıkarıyoruz gündemimizden. Kur korumalı mevduat ürününe vatandaşın desteği büyüyor, dün itibariyle 91,5 milyar liraya ulaşan bir hacme geldi. Bitti köpükler, algılar da bitti. Gerçeklik, algıyı bitirir.”

 

Enflasyonla mücadele konusunda adım atacaklarını belirten Nebati, “Dünyada enflasyon artık bir gerçek, sadece Türkiye’de varmış gibi algılamak ve öyle planlamalar yapmak doğru değil. Dünyadan ithal ettiğimiz enflasyonla mücadele edeceğiz, kendi içimizdeki kur baskısından kaynaklanan yüksek fiyatarla mücadele edeceğiz. Enflasyon önceliğimiz” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version