Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gergerlioğlu: ‘Yine Ankara TEM’de işkence iddiaları var, açıklama bekliyoruz’

Gergerlioğlu: ‘Yine Ankara TEM’de işkence iddiaları var, açıklama bekliyoruz’


Cemaatin yeniden yapılandığı bahanesiyle başlatılan cadı avında gözaltına alınan kişilere Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde işkence yapıldığını belirten HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Hakları Savunucu Ömer Faruk Gergerlioğlu, İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği’nden açıklama beklediğini kaydetti.

Yaptığı hukuksuz operasyonlarla bilinen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan O.C’nin ağır işkence altında ismini verdiğini iddia ettiği 300 kişinin cemaatin yeniden yapılandığını bahanesiyle gözaltına alınması talimatı verdi.

Bir hafta önce gözaltına alındıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 300 kişiye, daha önce yaptığı işkenceler TBMM’de ifşa olan polis amiri Abdülkadir Türkyılmaz’ın aralarında olduğu özel bir ekip tarafından işkence yapılarak önceden hazırlanan sözde itiraflar imzalatılmaya çalışıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen işkence iddiaları üzerine Ömer Faruk Gergerlioğlu, “İşkence insanlık suçudur ve failler bir gün mutlaka hesap verir” dedi.

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda işkence iddiaları için Ankara Barosu’nu göreve çağıran Gergerlioğlu, İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği’nden açıklama beklediğini kaydetti.

”YİNE HİÇ BİTMEDİ Kİ”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Yine!! Hiç bitmedi ki!! Ankara TEM’de onlarca kişiye işkence edildiği iddiaları var. Açıklama bekliyoruz! @TC_icisleri @ankarabarosuihm @AnkaraValiligi İşkence insanlık suçudur ve failler bir gün mutlaka hesap verir. Bir mv. olarak gerekenleri yapıyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version