Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Sedef Kabaş, ‘Erdoğan’a hakaret’ suçundan tutuklandı

Sedef Kabaş, adliyeye sevk edildi… Adalet Bakanı: Hak ettiği karşılığı bulacak


‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gece yarısı gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, çıkarıldığı mahkemece ‘Cumhurbaşkanı’na hareket’ suçundan tutuklandı. Mahkeme kararında, ‘kuvvetli suç şüphesi’ bulunduğu ve ‘şüphelinin kaçma ve saklanma ihtimali’ olduğu için adli kontrol şartının yeterli olmayacağı belirtildi.

Sedef Kabaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle 02.00’da gözaltına alınmıştı.  gözaltına Kabaş, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu ise yaklaşık 30 dakika sürdü. Ardından tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Kabaş, ‘cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla’ tutuklandı.

Sedef Kabaş’ı tutuklayan hakim Furkan Bilgehan Ertem’in 19 Mart 2018’de mesleğe başladığı öğrenildi. İlk görev yeri İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi üyeliği. 2019 yılında da 10. Sulh ceza hakimi olarak yetkilendirilmiş ve halen bu görevde.

Avukat Uğur Poyraz, sosyal medya üzerinden, “Müvekkilim Sedef Kabaş cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklandı” bilgisini aktardı.

Sedef Kabaş, TELE1’de katıldığı programda “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız?

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version