Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Furkan Vakfı gönüllüsü bebekli kadınlara gözaltı! Polis, tesettürlü kadının başörtüsünü açtı!

Furkan Vakfı gönüllüsü bebekli kadınlara gözaltı! Polis, tesettürlü kadının başörtüsünü açtı!


Geçtiğimiz günlerde hukuksuz bir şekilde tutuklanan 7 kişinin serbest bırakılması için Furkan Vakfı gönüllülerinin Bursa, Mardin ve Siirt’te düzenlemek istediği ‘Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü’ne polis sert bir şekilde müdahale etti. Aralarında bebekli annelerin de olduğu onlarca kişi gözaltına alındı.

MARDİN’DE DARP VE GÖZALTI

Mardin’de Furkan Hareketi Gönüllüsü bir grup hukuksuz bir şekilde tutuklanan 7 kişinin serbest bırakılması için ‘Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü’ yapmak istedi. Polis yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle gruba izin vermedi. Polis eylem yapmak isteyen Furkan Vakfı gönüllülerin tek tek kimliğine bakarken erkek bir polisin peçeli bir kadına kimlik kontrolü yapmak isteyince arbede çıktı. Polis, aralarında bebekli annelerin de olduğu 22 erkek, 16 kadını gözaltına aldı. Yaşananları görüntülemek isteyen bazı gönüllülerin cep telefonlarına müdahale edilerek kayıt alınması engellenmek istendi.

SİİRT’TE EN AZ 10 GÖZALTI

Siirt’te Güres Caddesi’nde 7 kişinin serbest bırakılması için yürüyüş yapmak isteyen Furkan Hareketi Gönüllüsü gruba da polis müdahale etti.  Polis yere yatırıp darp ettiği en az 10 kişiyi gözaltına aldı.

BURSA’DA POLİS, BEBEKLİ KADININ BAŞÖRTÜNÜ AÇTI

Bursa’da da polis, “Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü” gerçekleştirmek isteyen Furkan Hareketi Gönüllüsü kadını önce hukuksuzca gözaltı aracına bindirip ardından zorla araçtan indirmek isterken başörtüsüne saldırdı. Zorla gözaltına aldıkları bebekli ve hamile kadınları indirmek isteyen polisler, tesettürlü kadının başörtüsünü açarak araçtan attı. Emniyette verdiği ifadesinin ardından serbest bırakılan kadın yaşadığı skandal muameleyi sosyal medya hesabından paylaştığı video ile anlattı:

“Çocuklu kadınları almaları hususunda talimat gelince beni yaka paça indirmek istediler, kadın polislerin gücü yetmeyince devreye erkekler girdi, darp edildim, erkeklerin ortasında başörtümü açtılar! 3 aylık bebeğimle hiç bilmediğim bir yerde bırakıldım, Bursa Emniyetini lanetliyorum, onları Allah’a havale ediyorum!”

NE OLMUŞTU?

9 Eylül’de Koray Sarısaçlı’yı kaçırdıkları suçlamasıyla Adana Emniyetinde gözaltına alınan Furkan Gönüllüleri yaklaşık 4 gün boyunca insanlık onurunu zedeleyici işkencelere maruz bırakılarak suçu kabule zorlanmıştı. 12 Eylül’de çıkarıldıkları mahkemenin ardından serbest bırakılan 4 Furkan Gönüllüsü, savcının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonrasında 1 gün sonra hiçbir delil olmadan tekrar tutuklanmıştı.  18 Eylül’de ortaya çıkan ve kendisini kaçıranların Furkan Gönüllüleri olmadığını, gönüllülerle aile dostu olduğunu belirten Koray Sarısaçlı, iki ay sonra emniyetin baskısıyla ifade değiştirerek gönüllüler hakkında “silahlı gasp” suçlamasında bulundu. 27 Aralık akşam saatlerinde gözaltına alınan 2 gönüllü hakkında tutuklu yargılama kararı verildi. Son olarak 17 yıl yanında çalıştığı Sarısaçlı tarafından milyonlarca lira dolandırıldığı öğrenilen Ufuk Bülez adlı gönüllü de 4 Ocak günü “Kişiyi hürriyetinden alıkoymaya iştirak” suçlamasıyla tutuklandı. Toplamda 7 gönüllünün haksız yargılaması devam ediyor.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version