Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ertuğrul Günay: Sezen Aksu yaradanın bu ülkeye en güzel armağanlardan biridir

Ertuğrul Günay: Sezen Aksu yaradanın bu ülkeye en güzel armağanlardan biridir


Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, iktidar yanlısı kişilerin ve Diyanet’in tepki gösterdiği sanatçı Sezek Aksu’ya destek verdi.

Günay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İster bir şarkı sözünden ötürü olsun, ister bir düşüncesinden, ülkenin müstesna bir sanatçısına düşmanca davranan bağnazlık, bu ülkenin en büyük sorunudur ve #SezenAksu Yaratan’ın
bu ülkeye en güzel armağanlarından biridir.” dedi.

İster bir şarkı sözünden ötürü olsun, ister bir düşüncesinden, ülkenin müstesna bir sanatçısına düşmanca davranan bağnazlık, bu ülkenin en büyük sorunudur ve#SezenAksu Yaratan’ın
bu ülkeye en güzel armağanlarından biridir. pic.twitter.com/GMOzVlFFiW

— Ertuğrul Günay (@ErtugrulGunay) January 17, 2022

‘SEZEN AKSU TOPRAKLARIN SESİDİR’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Sezen Aksu bu toprakların sesidir. Sezen Aksu bu coğrafyanın vicdanıdır. Bu toprağın insanları Sezen’in şarkıları ile ağlar, Sezen’in şarkıları ile güler. Sezen’in kıymeti, hayatı boyunca bu ülkedeki her acıya verdiği sesten gelir. #SezenAksu ya saldırmak Türkiye’ye saldırmaktır.” ifadesini kullandı. 

Sanatçı Sezen Aksu’nun 2017 yılında çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri iktidara yakın isimler tarafından sosyal medyada hedef gösterildi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin ise ‘Minik Cahil’ diyerek hakaret ettiği Sezen Aksu’nun evinin önünde bu akşam eylem yapacaklarını “20:30’da kapındayız” diye duyurdu.

Akşam saatlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı da yaptığı açıklamada isim vermeden Sezen Aksu’yu eleştirdi.

 

 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version