Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, muhalefeti tehdit etti: Sokağa ineceklermiş, anladıkları dilden konuşmasını biliriz

Erdoğan, muhalefeti tehdit etti: Sokağa ineceklermiş, anladıkları dilden konuşmasını biliriz


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine muhalefeti hedef aldı. Muhalefet için ‘sadece seçimden seçimden vatandaşa gider’ iddiasında bulunan Erdoğan, kendilerinin ise insanlarla içiçe olduklarını öne sürdü. Erdoğan, “Utanmadan sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Gönül dilinden anlamayanlara, anladıkları dilden konuşmasını biliriz.” ifadelerini kullandı. Döviz kurundaki sert dalgalanmaları ‘tatsız hadiseler’ olarak nitelendiren Erdoğan, “Bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz.” yorumunu yaptı.

Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Hedefinde yine muhalefet vardı. “Muhalefet icraatta tembeldir. Onlar sadece seçimden seçime vatandaşa gider, sonra bir daha dönüp arkalarına bakmazlar. Meydanlarda verdikleri sözleri göreve gelince hatırlamazlar, hatırlatanlara da saldırırlar.” dedi. “Biz ise insanımızla iç içeyiz.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Biz siyaseti milletimiz için yapıyoruz. Siyaset kapısı hacet kapısı. Herkesin ilk çalacağı kapının AK Parti teşkilatları olmasından daha tabii bir şey yoktur.” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

HEDEFİMİZE DOĞRU YÜRÜYORUZ

  • Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak adımları atıyoruz. Yaşanan her hadisenin gerisinde bu adımlar vardır. Her saldırı aynı gaye ile tertip edilmiştir. Elbette sıkıntılar yaşadık, bedeller ödedik. Dünya salgınla başlayan sağlık krizi ve onu takip eden ekonomik krizle sarsılırken Türkiye hedeflerine doğru yürüyüşünü hızlandırmıştır.
  • Hazine’ye ait tarım arazilerini kullanan çiftçilerimizin bu alanların ecri misin bedellerinin yarısına kiralanabileceğini söylemiştik. Şimdi yeni bir kararla bu 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin artış bedelini yüzde 22’den yüzde 9’a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de yararlanabilecektir.

TATSIZ HADİSELER

  • Döviz kurundaki aşırı dalgalanma gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık, enflasyondaki köpüğü de süratle alarak ülkeyi bu görüntüden kurtaracağız. Bunları kısa zamanda geride bırakacak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dahil edeceğiz. İnşallah en zor geride bıraktık. Bundan sonra emeklerimizin karşılığını alma vaktidir. Bu süreçte vatandaşlarımıza daha çok ulaşmamız, yapacaklarımızı onlara daha sık anlatmaktır.

ANLADIKLARI DİLDEN KONUŞMASINI BİLİRİZ

  • Utanmadan sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, siz 15 Temmuz’u görmediniz mi? Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katar, gideceğiniz yere kadar kovalarız. 84 milyonun her bir ferdini öz kardeşimiz olarak görerek bağrımıza basıyoruz. Gönül dilinden anlamayanlara, anladıkları dilden konuşmasını biliriz.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version