Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Hayal mahsulü bilgilerle insanımızı yanlış yönlendirmenin çabası içinde oldular

Erdoğan: Hayal mahsulü bilgilerle insanımızı yanlış yönlendirmenin çabası içinde oldular


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 15 bin öğretmenin atama töreninde yaptığı konuşmada, “Sürekli karamsarlık aşılayarak öğretmen ve öğrencilerimizin yüreğine korku salarak süreci sabote etmeye çalıştılar. Hayal mahsulü bilgilerle insanımızı yanlış yönlendirmenin çabası içinde oldular.” dedi. Erdoğan, öğretmenlere mesleklerini huzurla yapabilecekleri en geniş imkanları sağladıklarını da söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“EĞİTİM KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK”

Biraz sonra bilgisayarla yapılacak kura işlemi sonucunda 15 bin genç kardeşimiz öğretmenllik mesleğine ilk adımı atacak. Her biriniz birer eğitim neferi olarak yerinizi alacaksınız. Eğitim öğretim ordumuzu daha da güçlendireceğiz. 2021-2022 yılının ilk dönemini salgına rağmen son derece başarılı şekilde tamamladık. Salgın sürecinde bir takım engellemelerle, kısıtlamalarla karşılaştık. Devlet olarak evlatlarımızla okulları arasına kimsenin, hiçbir bariyerin girmesine müsaade etmedik. Eğitim faaliyetlerini ülke çapında kesintisiz sürdürebilen birkaç ülkeden biri olduk. Eğitim-öğretim senemizin ikinci dönemini de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz. Son iki yıldır gerçekten özveriyle çalışan öğretmenlerimizi, derslerine dört elle sarılan öğrencilerimizi, Milli Eğitim Bakanlığımızın tüm mensuplarını buradan tebrik ediyorum. 

“BÜTÇELERDE DAİMA EN YÜKSEK PAYI AYIRDIK”

Hazırladığımız bütçelerde en yüksek payı daima eğitime ayırdık. Derslik sayımızı 343 binden 607 bin seviyesine taşıyarak ülkemizin dört bir yanını modern eğitim kurumlarıyla donattık. Öğretmenlerimize, mesleklerini huzurla yapabilecekleri en geniş imkanları sağlamak için özel bir çaba harcadık. Avrupa’da son 19 yıl içerisinde öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye’dir. Mevcut öğretmenlerin yüzde 73’ü bizim hükümetlerimiz döneminde atıldı. Sadece son iki yılda 77 bin 572 genç öğretmenimizi okullarıyla buluşturduk. 

“MESLEK KANUNU TBMM’DE”

TBMM’de görüşmeleri süren öğretmenlik meslek kanunu diğer kazanımlar yanında lisansüstü ve doktora yapan öğretmenlerimize ilave teşvikler getiriyor. 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version