Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Enerji fiyatlarında vatandaşı koruyacak yol izledik

Erdoğan: Enerji fiyatlarında vatandaşı koruyacak yol izledik


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kur Korumalı Mevduat sistemine 78 milyar liralık bir geçişin olmasının vatandaşın ekonomi programına güveni işareti olduğunu belirtti.
Erdoğan, 3 saat süren kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, tedarik zincirindeki aksaklıklar nedeniyle oluşan fiyat farkının incelenmesi için yapılan çalışma Meclis’in gündemine geleceğini kaydetti. Erdoğan, “Enerji fiyatları hususunda vatandaşı koruyacak bir yol izledik. 2021 yılında vatandaş lehine doğalgazda 80, elektrikte 20 milyar liralık fedakarlık yaptık. Vatandaşa verilen kömür yardımının doğalgaz desteği olarak da verilebileceğinin altını çizmek istiyorum. ” dedi.

Serbest Görüş:

dElektrik ve doğal gaz fiyatları: Türkiye, Avrupa’da zam rekortmeni
dİYİ Partili Usta: Cumhuriyet tarihinin en büyük elektrik zammı yapıldı

Pek çok ülkenin elektrik tarifelerini üç kat artırdığını iddia eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz ise enerji fiyatları hususunda vatandaşımızı koruyacak yol izledik. Geçtiğimiz yıl elektriği yarı fiyatına, doğalgazı beşte biri, akaryakıt fiyatlarında eşel mobil sistemiyle oldukça düşük satış fiyatları sağladık.
Doğalgazda 80 elektrikte 20, akaryakıtta 64 milyar liralık kamu adına fedakarlık yaptık. Vatandaşlarımızın cebinden doğalgaz, elektrik, benzin, mazot faturası olarak çıkacak 165 milyar lirayı kamu kaynaklarıyla karşıladık. Kamunun vatandaşlarımıza desteği sürmektedir.
Hane halkının kullandığı doğalgaz ve elektrik faturalarında tarifeler vatandaşlarımız lehine düzenlenmiştir.”
Erdoğan, memur maaş artış oranını yüzde 30,5’e çıkardıklarını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: ”
“Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5’a çıkarttık. Aile yardımları da çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşındak küçük çocuklar 115 TL, 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak güncellenmiştir. Bu rakamlara memur maaşlarının asgari ücret kadar ki kısmının gelir ve damga vergilerinden muaf tutulmuştur.
EMEKLİ MAAŞINDA ALT SINIR 2 BİN 500 OLDU
Şimdi geldik emeklilerimize. Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranı kadar artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklililerimizle ilgili yeni alt sınır belirledik. Hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak yeni düzenlemeye göre.
Böylece aylık geliri 1500 TL’den başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz. Temmuz ayında yüzde 7 toplu sözleşme artışına ilave olaırak şayet gerekiyorsa enflasyon farkı da ilave edilecek.
Yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracat, cari dengesiyle hedeflerine ulaşmış, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş Türkiye’ye hiç olmadığı kadar yakınız.”
 
 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version