Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Emekli vekillere ek zam tartışması AKP’yi böldü!

Emekli vekillere ek zam tartışması AKP’yi böldü!


Emekli milletvekillerinin maaşının yüksek enflasyon karşısında eridiğini belirterek maaş artışı yapılması gerektiğini söyleyen AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar tepki gösterdi.

16 bin lira olan emekli milletvekili maaşlarının 2021’de vali maaşlarının 3 bin lira önündeyken aradaki farkın enflasyon nedeniyle eridiğini ifade eden AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, diğer partilerin de destek vermesi halinde emekli milletvekili maaşlarında düzenlemeye gidilebileceğini açıklamıştı.

‘GELİN HEPSİNİ SIFIRLAYALIM’

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın emekli vekillerin maaşını tartışmaya açmasına tepki gösteren AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Maaşı en yüksek memur maaşına endeksli olduğu için ilk 6 ay %30.5 zam alacak kimi aktif vekillerin, maaşı Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olduğu için yılda bir kez %14.4 zam alacak emekli vekilleri tartışmaya açması şaka gibi. Gelin hepsini sıfırlayalım. Var mısınız?’’ ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımdan 15 dakika sonra ikinci bir paylaşım daha yapan Şamil Tayyar muhalif milletvekillerinden 2022 zammından feragat etmesini istedi. Tayyar şu ifadeleri kullandı: ‘Özellikle sözüm muhalif vekillere. Cumhurbaşkanı maaşına 2022 için toplam %14.4 zam yapıldığında kıyamet kopardınız. Şimdi maaşlarınıza sadece ilk 6 ay için %30.5 zam yapılacak. Madem zor dönemden geçiyoruz, iktidarla el ele verin, 2022 zammından feragat edin. Ne dersiniz?’’


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version