Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dilini koparma ifadesi bir kişinin şahsına değil


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sezen Aksu’nun Türk müziğinin önemli bir ismi olduğunu belirterek “Dilini koparma” ifadesinin bir kişinin şahsına yönelik olmadığını vurguladı.

NTV televizyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan görevi itibarıyla hangi inançtan olursa olsun dini değerlere laf edilmesine müsaade etmeyeceğini kaydetti.

Erdoğan “Burayı birbirinden ayırmamız lazım. İnsanımızın kutsallarına yönelik hassas bir duruşum var. Bunu da herkes bilir. Dilini koparma ifadesini bir kişinin şahsına değil, kutsallarına karşı hakaret dönük bir tavır olarak ifade ettim” diye konuştu.

İstanbul’da kar felaketi

Erdoğan İstanbul’da yaşanan yoğun kar yağışının gündelik hayatı aksatmasıyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. “Bu tam anlamıyla basiretsizliktir. Kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız. Kış mevsimine girerken bütün tedbirlerinizi almalısınız” diye konuştu.

Erdoğan “Cumhurbaşkanı, CHP’li belediyelerin projelerini engelliyor iddiasını ise “koskoca bir yalan” olarak tanımladı ve “Kimseyi engellemiyoruz. Onlar kendi beceriksizlikleri, kötü yönetimleri, yanlış tercihleri sebebiyle belediyeyi borç batağına sokmuştur” dedi.

Doğal gaz kesintisi

Doğal gaz kesintisinin 10 gün içinde çözüleceğini belirten cumhurbaşkanı İran’nın borç nedeniyle doğal gaz akışının kestiği iddialarını da “Bizim İran’a borcumuz söz konusu değil, tam aksine bu iddialar yalandır” sözleriyle değerlendirdi.

Ekonomi

Ekonomiyle ilgili olarak önümüzdeki döneme iyimser baktıklarını belirten Erdoğan son dönemde döviz kurundaki istikrarlı seyrin, bu iyimser bakışı desteklediğinin altını çizdi.

Erdoğan kur korumalı TL vadeli mevduat ve katılım fonu ile ilgili olarak da “25 Ocak itibarıyla büyüklük 203 milyar lirayı aştı. 58,6 milyar lirası döviz hesaplarından dönüşen tutar” şeklinde bilgi verdi ve “Faizden medet umulmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz” dedi.

Rusya-Ukrayna krizi

Rusya ile Ukrayna arasındaki krize de değinen Erdoğan Rusya’nın, Ukrayna’ya silahlı saldırı ve işgal yoluna gitmeyeceğini temenni ettiğini belirterek böyle bir adım Rusya ve bölgemiz için akılcı bir hareket olamacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı ayrıca “İki lideri arzu ederlerse ülkemizde bir araya getirerek, barış ortamının yeniden tesisine giden yolu açabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanına hakaret

Gazeteci Sedef Kabataş’ın cuumhurbaşkanına hakaret davasına ilişkin olarak “Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması söz konusu. Biz, Cumhurbaşkanlığı makamının izzetini korumakla yükümlüyüz “diye konuşan Erdoğan ana muhalefet partisi CHP’nin “Cumhurbaşkanına hakaret maddesinin kaldırılması’ teklifini tam bir garabet olarak nitelendirdi.

Erdoğan ayrıca “Milletin evi dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim merkezine ‘ahır’ benzetmesi tümüyle bu aziz millete hakarettir, edepsizliktir “ifadelerini kullandı.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasıyla ilgili iddiaların da yalan olduğunu kaydeden Erdoğan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır’ın şu anda Türk yargısına hesap vermet olduğunu bildirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version