Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’den İstanbul’un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak proje

CHP’den İstanbul’un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak proje


İstanbul’un güzelliği kadar, aldığı hızlı göç, kaynaklarının azalmaya başlaması, trafiği ve yoğun nüfusu gibi problemleri de yıllardır tartışılıyor. CHP’nin İstanbul’un nüfusuyla ilgili hazırladığı projeyi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı. Kılıçdaroğlu, “Samandağ’dan başlayarak, Mersin’e kadar geliştireceğimiz proje var. Proje üzerinde çalışıyoruz. Proje 5 yıl içinde İstanbul’un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu  İstanbul Kongre Merkezi’nde CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vefa Ödülleri” törenine katıldı.  Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Yardımcısı ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’a ödülünü verdi.

‘SAMANDAĞ’DAN BAŞLAYARAK, MERSİN’E KADAR GELİŞTİRECEĞİMİZ PROJE VAR’

Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu, İstanbul’la ilgili hazırladıkları dikkat çeken projeyi ise ilk kez açıkladı.  CHP lideri, “Samandağ’dan başlayarak, Mersin’e kadar geliştireceğimiz proje var. Proje üzerinde çalışıyoruz. Çok güzel bir proje” diyen Kılıçdaroğlu, “Proje 5 yıl içinde İstanbul’un nüfusunu 2,5 milyon kişi azaltacak. Bu bölge Doğu Akdeniz’in en güçlü merkezi olacak” şeklinde konuştu.

Projeyi anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Doğu Akdeniz’de çıkan petrol yatakları Mersin üzerinden Avrupa’ya taşınacak. Orada maden rafinerisi kuracağız. Samsun’la Trabzon’u İskenderun ve Mersin’e demiryolları ile bağlayacağız. Buna benzer çok güzel çalışmalarımız var. Bu çalışmaları İstanbul Planlama Ajansı’na da gönderdik.” dedi.

“Onlar da inceleyecekler. Bu projenin uluslararası finans kuruluşları tarafından uygulanabilirliği raporunu da alacağız. Böylece bizim projemizin hayali bir proje olmadığı, gerçek bir proje olduğunu sadece Türkiye değil bütün dünyaya göstereceğiz. ” diyen Kılçdaroğlu, “Bu proje hayata geçtiği zaman Türkiye Doğu Akdeniz’in en ciddi ve güçlü ülkelerinden biri olacaktır.” dedi.

‘100 YILDIR DEMOKRASİ İÇİN ACI BEDELLER ÖDEDİK’

Demokrasinin en büyük hayalleri olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “En büyük hayalimiz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmektir. 100 yıldır uğraşıyoruz. 100 yıldır, acı bedeller ödedik. Başbakanlar asıldı, gencecik fidan gibi gençlerimiz ‘Bağımsız Türkiye’ dedikleri için asıldı. Biz şimdi geçen 100 yılın dersini çıkarıp, gelecek 100 yıla hazırlanmak zorundayız” dedi.

Serbest Görüş:

 

’13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI ARAMIZDAN ÇIKACAK’

Millet İttifakı olarak gelecek seçimi kazanacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “İnşallah göreceksiniz önümüzdeki 13’üncü Cumhurbaşkanı aramızdan çıkacak, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı olacak. Millet İttifakı ile birlikte Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu hedefi gerçekleştirdiğimizde Mustafa Kemal ve arkadaşlarına verdiğimiz sözü bir nebze yerine getirmiş olacağız. Böylece çağdaş uygarlık bağlamında önemli bir adım atmış olacağız. Asla unutmayın geliyor gelmekte olan” diye konuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version