Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çavuşoğlu: Ermenistan Dışişleri Bakanı davetimize olumlu yanıt verdi

Çavuşoğlu: Ermenistan Dışişleri Bakanı davetimize olumlu yanıt verdi



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın ziyareti vesilesiyle düzenlenen ortak basın toplantısında Ermenistan Dışişleri Bakanı’nın kendisinin ilettiği davete icabetle Mart ayında Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.
Çavuşoğlu Ermenistan’la başlatılan ve Azerbaycan’ın da desteklediği normalleşme sürecinin güven artırıcı adımlarla devam ettiğini, özel temsilcilerin ilk toplantısını Moskova’da yüzyüze gerçekleştirdiklerini, sonrasında telefonla da sürekli temas halinde bulunduklarını, bundan sonraki toplantının ne zaman ve nerede olacağını beraber kararlaştıracaklarını belirtti.
Türk ve Ermeni hava yolu şirketlerinin Şubat ayından itibaren karşılıklı uçuşlara başlamasının kararlaştırıldığını hatırlatan Çavuşoğlu diğer yandan Ermeni mevkidaşını Antalya Diplomasi Formu’na (ADF) davet ettiği bilgisini verdi.

Serbest Görüş:
dErmenistan Cumhurbaşkanı, anayasanın kendisine fazla yetki vermediğini söyleyerek istifa etti
dTürk ve Ermeni elçiler Moskova’da görüştü: İlk mesajlar olumlu

 
Çavuşoğlu şu ifadelerde bulundu: “Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan’ı davet ettik. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan davet ettiğimiz kişilerin ADF’ye katılabileceğini söyledi. Memnun oluruz çünkü Azerbaycan da geliyor. Burada Azerbaycan da düşüncelerini söylesin, Ermenistan da düşüncelerini söylesin. Aynı şekilde güven artırıcı adımlarını da bir parçası olmuş olur.”

Daha Fazla Göster:

AzerbaycanDışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluErmenistanErmenistan ile normalleşme

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version