Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bilim dünyasına göre Omicron’un geçmeyen semptomu: Sırt ağrısı

Bilim dünyasına göre Omicron’un geçmeyen semptomu: Sırt ağrısı



Koronavirüsün (Covid-19) Omicron varyantı ile ilgili dikkat çekici bir çalışma İngiltere medyasından geldi. Bilim insanları ve uzmanların görüşlerine yer veren Daily Star ve Express gazeteleri, koronavirüsü atlatmayı başaranların uzun haftalar ve hatta aylar boyunca sırt ağrısı çektiğini yazdı.
Sözcü’nün aktardığına göre; Omicron varyantının semptomlarının önceki virüslerden farklı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre Birleşik Krallık’ta 1.3 milyon kişinin uzun Covid-19’la mücadele ettiğini duyurdu.
“GEÇMEYEN SIRT AĞRISI ŞİKAYETİ GÖRÜLÜYOR”

Omicron varyantının uzun vadeli etkilerinin henüz anlaşılmaya başlandığını belirten uzmanlar sırt ağrısının en yaygın semptomlardan biri olduğunu söylerken, “Son dönemde Omicron’dan iyileşenlerin geçmeyen sırt ağrısı şikayetinde bulunduğu görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Serbest Görüş:
dPfizer ve BioNTech duyurdu: Omicron’a özel aşı geliyor
dAlmanya’da koronavirüs vaka sayısında rekor kırıldı

 
Dr. Ann Mary, “Sırt ağrısı virüs kaynaklı hastalıklarda yaygın olur. Fakat Omicron varyantına yakalanan hastalarda sırt ağrısı daha çok görülüyor, koku ve tat kaybı ise daha az görülüyor” dedi.

Daha Fazla Göster:

koronavirüsomicronsırt ağrısıvaryant

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version