Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bahçeli: 2022 birçok gelişmeye gebe

Bahçeli: 2022 birçok gelişmeye gebe


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık olağan Meclis grup toplantısında açıklama yapıyor.

2021 yılının demokrasi ayıpları, hukuk kayıpları, ekonomik saldırılar, doğal afetler ve siyasi çalkantılar ve kutuplaşmalarla geçtiğini belirten Bahçeli, açlık ve yoksullukla boğuşan insanların küresel empatinin iflasının çöküşünü tescillediğini belirtti. Konuşmasını uzay turizmini eleştirerek devam ettiren Bahçeli, zenginlerin yoksulların sorunlarına duyarsız kaldığını ifade etti.

Açıklamalarının devamında CHP’yi hedef alan MHP lideri Bahçeli, “Din bilmezler, Diyanet tanımazlar. Allah bunlardan milletimizi de ülkemizi de korusun. Bu sefilin yatacak yeri yoktur. CHP zihniyeti mağlup olmaya mahkumdur. CHP yönetiminin siyasi zihniyeti işgal edilmiş, fonksiyonel aklı rehin alınmıştır” ifadelerini kullandı.

SIĞINMACILARA YÖNELİK SALDIRILARA TEPKİ

Sığınmacılara yönelik saldırıları eleştiren Bahçeli, provokasyon ortamı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, bunun Türkiye’nin düşmanları tarafından sipariş edilen bir oyun olduğunu söyledi.

Bahçeli, MHP’nin simgelerini kullanarak bu tür eylemlere girişenleri ve sokak eylemlerine karışanları uyarması ise dikkat çekti.

‘2022 BİRÇOK GELİŞMEYE GEBE’

Türkiye’nin bölgede barışı desteklediğini savunan Bahçeli, 2022’nin birçok gelişmeye gebe olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın politikalarını eleştiren Bahçeli, “Sabrımızı test etmesin, Fransa’dan aldıkları uçaklara fazla güvenmesin. Hiç kimse bize güç gösterisi yapmasın” ifadelerini kullandı.

Almanya’daki yeni yönetime, Fransa ve ABD’deki seçimlere dikkat çeken Bahçeli, devamında “Bize göre 2021’in en önemli gelişmelerinden biri Türk devletleri teşkilatlarının kurulmasıdır. Türk milleti aziz bir millettir” dedi.

‘HDP KAPATILMALI, SÖZDE MİLLETVEKİLLERİNİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMALIDIR’

Bahçeli konuşmasının devamında HDP’yi hedef alarak yine kapatılmasını istedi.

“2022’de terörün kökü kazınacak, 2022 yılı bir milat olacaktır. Teröristler için iki seçenek var; ya Türk yargısına teslim olurlar ya da bulundukları her mahalde açık hedef olmaktan kurtulamazlar.

HDP kesinlikle kapatılmalıdır. HDP demokrasinin yüz karasıdır. HDP, Türkiye’ye çevrilmiş kanlı silahtır. HDP ile gelecek düşleyen hangi oluşum, hangi parti varsa suç ortağıdır, bölücülük çukurundadır.

Sınır ötesinin her noktasındaki kazanımları TBMM’de kaybetmeye hakkımız olmadığı gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde pazarlık konusu yapmaya da hiç kimse kalkışmamalı, bunu aklından dahi geçirmemelidir.

Sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak, alayının birden mahkemenin önüne çıkarılması, adalet ve milli iradesin şeref bahsidir. Eğer taviz verirsek yarın teslim olmamızı dayatırlar, bununla yetinmezler başımızı isterler, yetmedi mezarlarımızı bile talan ederler.”

İBB AÇIKLAMASI: İÇİŞLERİ BAKANIMIZI KARALAYANLAR TÜRKİYE’NİN KARŞI CEPHESİDİR

İçişleri Bakanlığı’nın İBB çalışanlarına yönelik “terör iltisaklı” iddiasıyla düzenlenen ‘özel teftişi’ dair de konuşan Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bir kez daha destekleyerek “Üzerine gidilmesi bir idare marifetidir. Bundan rahatsızlık duyanlar, İçişleri Bakanımızı karalamaya çalışanlar Türkiye’nin karşı cephesidir, Türk milletinin kriptosudur. Belediyeye FETÖ’cüler, PKK’lıları, DHKP’cileri doldurmanın neresinde milli irade vardır. Ciddi iddialar tahkik edilmesin mi?” ifadelerini kullandı.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde suç işlenmişse, bunun birinci derecede sorumlusu şube müdürü, daire başkanı değil, bal gibi belediye başkanı olan zattır. Herkes sonucu beklemelidir. Suç sabit görülür, suçlular tespit edilirse bundan sonraki etap mahkemelerdir. Bu süreçte teröristlerin işe girdiği bir raporla bağlandıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanının sadece mahkeme huzuruna çıkması yetmez, görevinden alınması şarttır, adaletin icabıdır. Sorumluluk Büyükşehir Belediye Meclisi’ne aittir. 

ENFLASYON RAKAMLARI: HAYAT PAHALILIĞI KADERİMİZ DEĞİL’

“Türkiye büyük bir ülkedir, sorunlar karşısında teslim olmayacaktır. Hayatın olağan akışı içerisinde her meselenin üstesinden gelmeye de mahirdir. Özellikle ekonomik temelden ve teorik gerçeklerden kopuk kur ve fiyat artışları ülkemizin belini kırmak, huzur ve refah umutlarını kesintiye uğratmak için projelendirilmiştir. Ekonomik operasyonlara, siyasi oyunlara, diplomatik tuzaklara karşı milletimizle aynı çizgideyiz, devletimizle aynı mevzideyiz, hükümetimizle aynı siperdeyiz. Kur aracılığıyla toplumsal birliğimizin kurcalanmasına ve kurutulmasına göz yummayacağız. 20 Aralık tedbirleri vasıtasıyla döviz kurlarındaki düşüşlerin aynı oranda fiyatlar genel düzeyine yansıması, vatandaşlarımızın temel mal ve hizmet ihtiyaçları fiyatlarında indirime gidilmesi adil ve ahlaki bir beklenti, ekonomik güvenliğimizin de bir gereğidir.”

TÜİK’in dün açıkladığı enflasyon verilerine değinen Bahçeli “Salgın döneminin pek çok olumsuz tesiri kadar döviz kurundaki artışlar da maalesef enflasyonu tetiklemiş, arzu etmediğimiz seviyelere ulaştırmıştı. Enflasyonun üstesinden hep birlikte geleceğiz, hiçbir vatandaşımızı bu canavara ezdirmeyeceğiz. Hayat pahalılığı kaderimiz değildir.”

KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ

“Enflasyona karşı milli irade teyakkuzdadır. İlerleyen aylarda faiz, enflasyon, döviz kuru makul ve istikrarlı seviyelere gerileyecektir. Kamu kurumlarının kapısında siyaset yapan tükenmiş CHP Genel Başkanı ne derse desin, zilletin diğer paydaşları ne yaparsa yapsın Türkiye büyüyecek, zenginleşecek, cari fazla seferberliğiyle Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü taçlanacaktır. Cumhur İttifakı bunu sağlamaya kararlıdır. Türkiye’nin imajına gölge düşürmek için kuyruğuna giren zillet ittifakını Cumhur İttifakı şaşkına çevirecek, hayal kırıklığına uğratacaktır.

Kılıçdaroğlu “Şafak sökecek” diyor. El Hak doğrudur. Ancak söken şafak onun ve yandaşlarının karanlığı olacaktır.”

Ayrıntılar geliyor…

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version