Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Araplara ‘soysuz’ diyen Leman Sam Çinlilere ‘mikrop’, Japonlara da ‘geberin’ demiş

Araplara ‘soysuz’ diyen Leman Sam Çinlilere ‘mikrop’, Japonlara da ‘geberin’ demiş


Sanatçı Leman Sam, son günlerde ırkçı sosyal medya paylaşımları nedeniyle gündeme. Araplar için “soysuz” dediği ırkçı mesajı Twtter tarafından silinen Sam’ın daha önce de Çinlilere ve Japonlara yönelik nefret içerikli mesajlar paylaştığı ortaya çıktı.

Yeni ırkçı mesajları sonrası, sosyal medyada günün trendleri arasına “Leman Sam” ismi de girdi.

ARAPLAR’A “SOYSUZ” DEDİ

Sam’ın büyük tepki çeken ve Twitter kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle silinen mesajı şöyleydi: “Yıllar önce bu soysuz araplara tepkili olduğum içi uzun süreli lince maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı.Daha bunlar iyi günler,ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar.Bıçaklamalar, tecavüzler,sonu yağmadır bunun.Hiç şikayet etmeyin,göz göre göre geldi.”

ÇİNLİLERE DE “MİKROP” DEMİŞ

Çinlilerin küçük bir kısmı hariç hepsi asalak bitkiler sınıfındandır, kötü ve anormal ureyen mikroplardır, doğa onları halledecektir

— Leman Sam (@lsdomicim) June 23, 2015

Sam’ın 2015 yılında da Çinlilere hakaret ettiği tweetleri ortaya çıktı. 23 Haziran 2015 tarihli mesajında Sam, “Çinlilerin küçük bir kısmı hariç hepsi asalak bitkiler sınıfındandır, kötü ve anormal üreyen mikroplardır, doğa onları halledecektir” ifadelerini kullanmış.

Serbest Görüş:

“GEBERİN JAPONLAR” DEMİŞ 

Leman Sam’ın 2 Nisan 2014 tarihinde bir sosyal medya kullanıcısına verdiği yanıtta “geberin Japonlar” ifadesini kullandığı görüldü.

Sam’ın “Danimarka’dan nefret ediyorum” dediği bir sosyal medya mesajı da gündeme geldi.

AFRİKA İÇİN DE “KEŞKE MAYMUNLARI YEMESELERMİŞ” DEDİ

Leman Sam, 2014 yılındaki bir başka mesajında ise “Afrika‘da ebola süratle yayılıyor, keşke maymunları yarasaları yemeselermiş, birilerine ebola olasın diye beddua edesim var, ediyorum da” dedi. 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version