Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’den EYT atağı: 2022’de ne yapacağımızın müjdesini paylaşacağız

AKP’den EYT atağı: 2022’de ne yapacağımızın müjdesini paylaşacağız


Yüzbinlerce  kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “EYT ile ilgili 2022 yılı içerisinde ne yapacağımızın müjdesini paylaşacağız” dedi.
Düzenleme için 2022 yılını işaret eden Akbaşoğlu, “Emeklilikte yaşa takılanlar diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bunun özü ve özetine baktığımız zaman bu AKP iktidarından yani 2002 yılından önce bir düzenlemeyi ifade ediyor” ifadelerini kullandı.
2022 YILINI İŞARET ETTİ

Haber Global’in aktardığına göre Akbaşoğlu ayrıca “EYT’li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanı’mızla beraber paylaşacağız. EYT’li kardeşlerimizin durumunu 2022 yılı içerisinde ele alarak bu konuyla ilgili hakikaten onların da memnun olacağı ‘Allah razı olsun’ diyeceği bir noktaya inşallah getireceğiz” açıklamasında da bulundu.
3600 EK GÖSTERGE MAYIS’TA YASALAŞACAK
3600 ek gösterge ile ilgili de açıklamada bulunan Akbaşoğlu, ”Polislerimize, hemşirelerimize, müdürlerimize, imamlarımıza ve diğer toplum kesimlerinden kadrolara ilişkin bir sözümüz vardı. Bunu daha da genişletmek suretiyle geniş bir spektrum içerisinde Çalışma Bakanlığı’mızda bir çalışma yapılıyor. Bunu inşallah en geç mayıs ayı içerisinde yasalaştırmak suretiyle 3600 ek göstergeyi gerçekleştirmiş olacağız.

Serbest Görüş:
dEmeklilikte yaşa takılanlar örgütleniyor: 1 milyon EYT’li var
dÇalışma Bakanlığı: Gündemimizde EYT bulunmuyor

 
ÖZTRAK’TAN ‘ERKEN SEÇİM’ YORUMU
CHP Sözcüsü Faik Öztrak da, bugünkü basın toplantısında Akbaşoğlu’nun sözlerini değerlendirdi. Öztrak, şunları söyledi:  Her konuda olduğu gibi bu konuda da saray yönetiminde maşallah her kafadan bir ses çıkıyor. Bakan başka konuşuyor, bürokrat başka söylüyor. Grup başkanvekili başka konuşuyor, Erdoğan başka söylüyor. Bunun erken seçim hamlelerinden bir tanesi olduğu açıktır.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version