Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Afgan anne sınırda donarak öldü: Çocukları yaşasın diye kendi elbiselerini giydirmiş

Afgan anne sınırda donarak öldü: Çocukları yaşasın diye kendi elbiselerini giydirmiş


Afganistan’dan İran üzerinden Türkiye’ye geçmek üzere sınıra gelen Afgan bir annenin donarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Yaşamını yitiren annenin ayaklarının ise poşetle sarılı olduğu görüldü. Anne ve iki çocuğu bulan köylülerin anlattıklarına göre, annenin çocukları ölmesin diye çoraplarını onların eline geçirdiği öğrenildi.

Serbest Görüş:

 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: İRAN TARAFINDA OLDU

Yaşanan olayla ilgili Van Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada şu cümlelere yer verildi: “01.01.2022 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarından Türkiye-İran sınırından geçmeye çalışan iki çocuklu bir annenin donarak öldüğü, çocuklarının ise köye sığınarak kurtuldukları şeklindeki paylaşım yapılmıştır. Bunun üzerine yapılan araştırma ve incelemede kolluk birimlerimize intikal eden ya da tespit edilen bir hadisenin olmadığı ve haberde adı geçen bölgelerin birbiriyle çeliştiği tespit edilmiştir. Soruşturmanın derinleştirilmesi ile bu üzücü olayın ülkemiz sınırları içerisinde değil, İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı Türkiye sınırına yakın Belasur adlı bir köyde gerçekleştiği ve şahısların köylülerce İran askerlerine teslim edildiği belirlenmiştir.”

Maku-Van sınırında tüm kıyafetlerini iki çocuğuna giydiren Afgan bir anne donarak öldü. pic.twitter.com/b4pbX2L4Wf

— Heval Arslan (@havalarslan) January 1, 2022

Afgan annenin donarak yaşamını yitirmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Annenin ölümüyle, uzun süredir durduğu düşünülen Afganistan’dan Türkiye’ye doğru göç de yeniden gündeme geldi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version