Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunan basını: Türkiye’ye AB yaptırımlarına Almanya ve İtalya karşı çıktı

Yunan basını: Türkiye’ye AB yaptırımlarına Almanya ve İtalya karşı çıktı


AB’ye üye ülkelerin dışişleri bakanlarının biraraya geldiği Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi, KKTC’nin kontrolü altındaki Maraş şehrine ilişkin attığı adımlarla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye aleyhine yaptırım uygulanması meselesini de ele aldı.
Yunan basınında yer alan haberlere göre, toplantıda, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, henüz göreve gelmiş olması ve yaptırım uygulanmasına ilişkin belgenin daha geçen hafta belirlenmiş olması dolayısıyla belgede yer alan önerileri detaylı inceleme fırsatı bulamadıklarını belirterek bu ayki Konsey toplantısında bu yönde bir karar alınmasını istemedi. Baerbock belgeyi ve alınacak kararların sonuçlarını incelemek için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.
İtalya Dışişleri Bakanı, Almanya’nın bu yaklaşımını desteklerken, Hollandalı Bakan da herhangi bir karar alma olasılığı konusunda genel olarak çekincelerini dile getirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye’nin Maraş’taki yasa dışı eylemleri konusunu gündeme getirerek, konunun uzun süredir gündemde olması nedeniyle karar alınması gerektiğini vurgularken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulidis de Borrell’in tutumuna katılarak, yaptırım kararı alınmaması halinde bunun AB’nin güvenilirliğini tehlikeye atacağını söyledi.

Serbest Görüş:
dTürk yetkili: Biden’ın talebi doğrultusunda Ermenistan’la ilişkileri normalleştiriyoruz
dErdoğan Körfez’den umduğunu bulamadı ve bir B planı da yok…

 
Yunan basınına göre, Türkiye’ye hemen yaptırım uygulanması, İrlanda, Fransa, Belçika, Estonya, Avusturya, Malta ve Lüksemburg tarafından da desteklendi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version