Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yıllardır AKP’ye oy verdim, çok pişmanım; Ya Rabbi bizi kurtar

Yıllardır AKP’ye oy verdim, çok pişmanım; Ya Rabbi bizi kurtar


‘Sokak Kedisi’ isimli YouTube kanalının sokak röportajında konuşan bir vatandaşın sözleri sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Yıllardır AKP’ye oy verdiğini anlatan yaşlı kadın, gelinen noktada çok pişman olduğunu söylüyor. “Bizi kandırdılar. Ulema zannettik, şeytan çıktı.” diyen vatandaş, “Şimdiye kadar hep dua etmiştik; ‘Allah’ım gelsin’ diye… Şimdi de diyorum ‘Ya Rabbi kurtar bizi.’ Memleketi de kurtarsın, bizi de kurtarsın. Mahvetti ülkeyi. Çok oy verdim, çok pişmanım.” ifadelerini kullanıyor.

Zeytinburnu’nda yapılan sokak röportajında konuşan kadının sözleri şöyle:

BENCE HİÇ BİR ŞEY BİLMİYOR

“Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Dolar 18’e çıktı ‘dış güçler’ dediler. Şimdi düştü. İç güçler mi düşürdü bunu? Madem dış güçler bunu yapıyor, neden bir çıkarıp bir düşürüyor. Bence o hiç bir şey bilmiyor. Ben ondan iyi yönetirim. Bugün dediğini yarın unutuyor. Ne bileyim; hafızası mı kayıptır nedir?”

TORUNLARIMIZA, GELECEĞİMİZE YAZIK

“Şimdiye kadar hep dua etmiştik ‘Allah’ım gelsin’ diye, şimdi de diyorum ‘Ya Rabbi kurtar bizi’. Memleketi de kurtarsın, bizi de kurtarsın. Mahvetti ülkeyi. Yazık torunlarımıza, gelecek neslimize. Bize dedelerimizden bir şey kaldı ama bizden torunlarımıza hiç bir şey kalmayacak. Ülkeyi verdi Araplara mahvetti. Daha hangisini sayayım! Çok oy verdim, çok pişmanım. Nasıl ettim o deliliği?”

ULEMA ZANNETTİK, ŞEYTAN ÇIKTI

“İlk dönemler iyi geldi bize. Acaba bizi kandırmak için mi yaptılar? Bizi kandırdılar. Seçim olmalı ve bundan da bir an önce kurtulmalıyız. Nasıl kurtulacağız? Milletin bir kısmı uyanıyor ama bir kısmı hala gaflet uykusunda. Doların düşüşü bir kaç günlüktür. O çıkar yakında. Hiç güvenmiyorum. Nasıl düşecek? Dolar mı basıyor? Biz bunu ulema biliyorduk, şeytan çıktı. Her türlü kandırıyor. Her türlü alavere dalavere ne ararsan bu adamda. Yani Karadenizliyim utanıyorum Karadenizliyim demeye bunun yüzünden. Bizi de rezil etti. Hiç memnum değilim.”

HEPSİNİ TIMARHANEYE TOPLAYACAKSIN

“Çok oy verdim, çok pişmanım. Kolay kolay kanmam ama beni bile kandırdı. ‘Herkeste hata var onda yok’. Bu nasıl iştir? (Maliye Bakanı Nebati’nin ‘gözlerime bak, ne görüyorsun sözlerinin hatırlatılması üzerine) Aaa zirzop deli o zaten. Tımarhanelik. Bunlar toplayıp basacaksın tımarhaneye. Gerçekten memleket ancak o zaman rahat eder. Deli midir nedir o? Gözünün içine bakmakla ekonomi mi düzelir? Yalanı beceriyorlar işte. İblis nasıl bütün dünyayı kardırmış… Doğruyu söyle kimse inanmaz, yalanı söyle herkes inanıyor işte. Böyle bir halkız işte…”

BANA YANSIYAN ZERRE KADAR BİR ŞEY YOK

Mikrofona konuşan bir başka vatandaş ise, “Dolar düştü ancak bu marketlere yansıdı mı? Hayır. Petrole yansıdı mı? Hayır. E ben ne anladım o zaman. Bende dolar 18 lirayken de para yoktu, şimdi de yok. Bana zerre kadar yansımadı. Çok şey var da konuşmayacağım. Söylenecek çok şey var. Gece yarısı operasyonuyla dolar nasıl 18 liradan 12 liraya düşürüldü. Bunları kim satıp, yeniden topladı.” diyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version