Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Yasalar burada işlemiyor’ denilen Urfa’dan Adalet Bakanı ve Meclis Başkanına çağrı

'Yasalar burada işlemiyor' denilen Urfa'dan Adalet Bakanı ve Meclis Başkanına çağrı


Hukukçuların Şenyaşar ailesine yaptığı destek ziyaretinden 


Şenyaşar ailesi, AKP’lilerin saldırısında hayatını kaybeden aile bireylerinin ölümünün sorumlularının cezalandırılması için başlattıkları adalet mücadelesini sürdürüyor.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 283’üncü gününe girdi. Suruç’taki evlerinden 42 kilometre uzaktaki Urfa Adliyesi önüne gelen aile, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda bugün de nöbetlerini başlattı.

‘URFA’DA YASALAR İŞLEMİYOR’

 Adalet Nöbeti’nin “zulüm” altında sürdüğünü ifade eden Ferit Şenyaşar, yasaların Urfa’da işlemediğini dile getirdi. Maruz kaldıkları adaletsizliğin toplumun birçok kesimi tarafından göründüğüne değinen Şenyaşar, “Başsavcı ve dosya savcısı taraf tuttuğu için görmüyor. Hukukun bağımsızlık ilkesi ihlal ediliyor. Suruç Devlet Hastanesi’nde 3 insanımız ateşli silahlarla, linç edilerek katledildi. Katliamın üzerinden 3 yıl 5 ay geçti ancak tutuklu yok. Savcılar kapıları bize kapatmışlar. Adeta bizimle alay ediyorlar” diye konuştu.

MECLİS BAŞKANI VE ADALET BAKANINA ÇAĞRI

Muhalefet partilerinin milletvekillerinin söz konusu adaletsizliği birçok kez Meclis kürsüsünden dile getirdiğine dikkat çeken Şenyaşar, “Meclis Başkanı ve Adalet Bakanı’na sesleniyorum; bu adaletsizlik Türkiye’yi yok ediyor. Adalet istiyoruz, faillerin gerekli cezayı çekmesini istiyoruz. Tutuklu bulunan kardeşim Fadıl Şenyaşar serbest bırakılsın. Adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.

‘ADALETSİZSİNİZ’

Aile sosyal medya hesabından da “#NeYerlisinizNeMilli adaletsizsiniz” etiketiyle “Suruç Devlet Hastanesi’nde acil doktorunun izlenimi. Savcılıktaki ifadesi daha ayrıntılıdır. Talimatla gelen savcı olay için faili meçhul dediğini için açıkça taraf tutmuş, insanlık suçuna ortak oluyor” mesajı paylaştı.

Aile yaptığı paylaşıma, Suruç Devlet Hastanesi’nde 3 yıl 5 ay önce yaşanan katliama dair bir sağlık çalışanının paylaştığı mesajın ekran görüntüsünü ekledi. Sağlık çalışanı yaptığı paylaşımda saldırıların organize olduğunu belirterek, katliam anında yaşananlara dair bilgi veriyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version