Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Yandaş’ Cem Küçük yeniden form tuttu: Erdoğan ‘siyasetin Maradonası’

Cem Küçük: Ankara’da birileri, ‘Erdoğan gidici, bari tavır alayım’ derdindeler


Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısında tarihin en düşük değerlerine gerilemesi nedeniyle AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirmeye başlayan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, kurlardaki nisbi düşüş nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler dizdi.

Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘siyasetin Maradonası’ benzetmesi yaptı.

‘Son iki üç ayda yaşananlara bakarak Erdoğan gidici diye düşünen, AK Parti sıfırı çekecek sanan muhalefet tek hamleyle mat oldu.’ diyen Cem Küçük şunları yazdı:

Muhalefet 20 Aralık’ta AK Parti hükûmetinin aldığı kur korumalı TL mevduatının piyasaya olan etkisinden kurtulamadı. O gün bugündür psikolojik güç AK Parti’ye geçti.

20 Aralık gecesi olanları da anlamakta zorlanıyor. Çünkü doların yükselmesinin sebebi vatandaşın gidip dolar almasıydı. Şimdi düşmesinin sebebi de vatandaşın dövizini bozdurup TL alması. Hepsi bu kadar basit. Ekstra bir şey yok. Komplo yok…

Son iki üç ayda yaşananlara bakarak Erdoğan gidici diye düşünen, AK Parti sıfırı çekecek sanan muhalefet tek hamleyle mat oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Siyasetin Maradona’sı diye izah eden çok oldu. Doğru da. Satrançtan benzetme yaparsak Erdoğan, Bobby Fischer’e benziyor. Fischer bazen oyunun başında filini verir. Bazen vezirini feda eder. Bazen şahla oynar, rakibin zihnini şaşırtır…

Muhalefetin şaşırmasının sebebi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hamleleri. Şerif Mardin, “Ayrıntıyı bilmeyen komplo yapar” demiş. Muhalefetin durumu tam da bu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version