Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vergi, ceza ve harçlarda 2022 artış oranları Resmi Gazete’de

Vergi, ceza ve harçlarda 2022 artış oranları Resmi Gazete'de


Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Resmi Gazete‘de yer alan tebliğine göre vergi, ceza ve harçlarda 2022 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranı yüzde 36,2 oldu. Emlak Vergisi’nin yeniden değerleme oranı yüzde 18,1 olarak belirlenirken MTV’deki artış oranı Cumhurbaşkanı kararıyla, yüzde 36,2’den yüzde 25’e düşürülmüştü.

Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Tebliği’ne göre; vergi, ceza ve harçlarda yeniden değerleme oranları belli oldu.

1 Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere; Özel İletişim Vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Damga Vergisi, trafik cezaları, yurt dışından getirilen telefonlara uygulanan harç bedeli, ehliyet pasaport ücretleri gibi vergi, ceza ve harçlar yüzde 36,2 oranında artırıldı.

Diğer yandan Emlak Vergisi’nin yeniden değerleme oranı yüzde 18.1 oldu.

MERKEZ BANKASI GENELGESİNDE DEĞİŞİKLİK

Resmi Gazete’de Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ile Hazine ve Maliye Bakanığı’nın 2008-32/32 Sayılı Tebliğine İlişkin I-M Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Genelgesi’nde Değişiklik Yapılmasına Daire Genelge yayımlandı.

‘Alım Satıma Konu Olmayan Dövizler’ arasında yer alan Azerbaycan Yeni Manatı ile Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi, Resmi Gazete’de yayımlanan tabloya göre ‘Alım Satıma Konu Olan Dövizler’ arasındaki yerini aldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version