Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ünlü ekonomist şoke oldu: 1 milyon yılda asla bunu beklemiyorduk

Ünlü ekonomist şoke oldu: 1 milyon yılda asla bunu beklemiyorduk


Türk Lirası, Amerikan Doları ve euro başta olmak üzere hemen hemen bütün yabancı para birimleri karşısında mum gibi erimeye devam ediyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nı dün akşam TRT ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplandırdığı esnada dolar 14,05 TL ile tarihteki en yüksek seviye tırmanmıştı. Aynı dakikalarda euro ise 15,89 TL ile yeni bir rekor kırmıştı. Bugün Türkiye saati ile 12.10’da dolar 13,42 TL, euro 15,22 TL seviyesinde.
Türkiye ekonomisine dair raporlar yayımlayan Uluslararası Finans Enstitüsü’nün (IIF) başekonomisti Robin Brooks dolar/TL paritesinin tırmandığı seviye karşısında şoke olduğunu belirtti.

Dolar/TL paritesinin 6-7 civarında seyrettiği dönemde paritenin adil değerinin 9,50 olduğunu belirten Brooks 14 eşiğinin de geçilmesi üzerine şaşkınlığını gizleyemedi.

Serbest Görüş:
dSürpriz istifa ve Erdoğan’ın sözleri tuz biber ekti, dolar 14 TL’ye tırmandı
dDolarda MGK kasırgası
dGübreye zam üstüne zam

 
BROOKS: BU KADARINA BİZ DE BEKLEMİYORDUK
Naci Ağbal’ın 20 Mart 2021 tarihinde Merkez Bankası başkanlığı görevinden azledilmesinin büyük yankıları olmasını beklediğini belirten Brooks, “Ancak bu kadarını da beklemiyorduk.” değerlendirmesinde bulundu.

When we changed our Turkish Lira fair value on May 2 to $/TRY 9.50 and stuck to it over the summer despite Lira strength, we knew Naci Agbal’s departure from the central bank would have momentous repercussions. But never in a million years did we expect this! With @UgrasUlkuIIF pic.twitter.com/SSJrtVSvRP
— Robin Brooks (@RobinBrooksIIF) November 30, 2021

Brooks, şahsi Twitter hesabında, “Türk Lirası rayiç değerimizi 2 Mayıs’ta dolar/TL 9,50 olarak değiştirip yaz boyunca TL’nin güçlü olmasına rağmen buna bağlı kaldığımızda, Naci Ağbal’ın merkez bankasından ayrılmasının çok büyük yankıları olacağını biliyorduk. Ancak 1 milyon yılda asla bunu beklemiyorduk!” ifadelerini kullandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version