Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Umut Kitabevi’ne saldırıda karar duruşması: Davayı sahiplenme çağrısı

Umut Kitabevi'ne saldırıda karar duruşması: Davayı sahiplenme çağrısı


Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Umut Kitabevine yönelik 9 Kasım 2005’te yapılan bombalı saldırı sonrası suçüstü yakalanan sanıklar hakkında beraat talepli mütalaa sunulmasının ardından yarın karar duruşması görülecek.

Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş’in yeniden yargılandığı davada savcı, 18 sayfalık mütalaasında, 60 klasör belge, 750 sayfa Meclis Araştırma Komisyonu raporu, tanık ifadeleri ve yüzlerce CD görüntüsüne rağmen sanıklar hakkında somut hiçbir bilgi ve inandırıcı delil bulunmadığını savundu. Savcı, sanıklardan çok, bombalanan ve mağdur olan Kitabevinin Sahibi Seferi Yılmaz’ı suçladı.

‘ÇİFTE STANDART İLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Everensel’den Dindar Karataş’ın haberine göre, dava avukatlarından Kadir Kutevi,15 Temmuz 2016’da yapılan darbe girişimi sonrası birçok dosyanın yeniden ele alındığını, bunlardan birinin de Umut Kitabevi davası olduğunu ifade etti. Kutevi, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’ın, sanık Ali Kaya ile ilgili “Tanırım iyi çocuktur” ifadelerini hatırlatarak, “Yeniden yargılanmaların önü nedense sadece ve sadece Ali Kaya ve diğer ‘iyi çocuklara’ Şemdinli umut kitabevini bombalayanlara tahliye ve yeniden yargılama kararı çıktı. Madem FETÖ tarafından verilen kararlar hukuki değil o zaman verdikleri bütün kararlar bozulsun ama burada açıkça ciddi bir çifte standart hukuk uygulaması ile karşı karşıyayız. Dosya kapsamında bütün olayın maddi manevi bütün unsurları açıklanmış, bunların suça karıştıkları o dönem basına yansımış, böylesi açık bir suç ortadayken, yargılamada savcılığın beraat istemesi hukuki bir darbedir” dedi.

350 AVUKAT VEKALET SUNDU, ŞU AN İKİ AVUKAT VAR

Bu yargılamanın hukuk ile asla izah edilemeyeceğini vurgulayan Kutevi, demokrasiyi savunanların Türkiye’de artık açık seçik işlenen faili belli bir dosyada mağdura destekçi olmaları gerektiğini söyledi. Kutevi, şu ana kadar dosyaya 350’ye yakın avukatın vekalet sunduğunu ancak şu an dosyanın iki avukat sırtında çözülüyor olmasının hukukçular adına acı bir durum olduğunu söyledi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version