Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Twitter kişilerin fotoğraf ve videolarına ‘rıza’ kuralı getirdi

Twitter kişilerin fotoğraf ve videolarına ‘rıza’ kuralı getirdi


Sosyal medya platformu Twitter, kişilerin fotoğraf ve videolarının rızaları olmadan yayımlanmasına yasak getirdi. Uygulama kapsamında ‘’kamu yararı’’ için istisna yapılabilecek.
Euronews’un aktardığına göre, Twitter’ın aldığı son karar uyarınca, kişilerin kendilerini içeren bilgi, resim veya videoların kaldırılmasını talep etmesine izin veren yeni uygulama başlatıldı.
Twitter tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Fotoğraf ve video gibi kişisel medya içerikleri bir kişinin bireysel mahremiyetini ihlal edebilir ve duygusal ya da fiziksel zarara neden olabilir. Özel medya içeriklerinin kötüye kullanımı herkesi etkileyebilir, fakat kadınlar, aktivistler, muhalifler ve azınlık toplulukları mensupları bundan çok daha fazla etkilenebilir.” denildi.

UYGULAMA SANATÇILAR VE SİYASETÇİLERİ KAPSAMAYACAK
Açıklamada, Twitter’ın hangi koşullarda görselleri kaldıramayacağına dair ayrıntıylı bir bilgi paylaşıldı. Yeni düzenleme, ünlü sanatçılar ve siyasetçiler gibi halka mal olmuş kişilerin görüntülerini kapsamayacak.
Twitter aynı zamanda cinsel içerik bulunan görüntülerin bireylerin onayı dışında paylaşılmasının engellenmesi gibi mevcut kuralların yanı sıra diğer bir takım durumları da dikkate alacak.
TÜRKİYE İÇERİK KALDIRILMASI TALEBİNDE İKİNCİ ÜLKE
Twitter, söz konusu yeni düzenlemenin, medyanın özel kişilerin kimliklerini taciz etmek, korkutmak ve ifşa etmek için kötüye kullanımını engelleyeceğini bildirdi.
Türkiye, Twitter’dan en fazla haber içeriğinin kaldırılması talebinde bulunan ikinci ülke.
TWITTER GÖRÜNTÜLERİ KALDIRACAK
Özel hayatın mahremiyetine ilişkin kurallarında yeni düzenlemeye giden şirket, kullanıcılara kendilerine ait fotoğraf ve videoların başkalarınca paylaşılması durumunda Twitter’ın bu görüntüleri kaldırılmasını talep etmesine amkan sağlanmış oldu.

Serbest Görüş:
dTwitter şikâyetler üzerine yeni tasarımını değiştireceğini açıkladı
dTrump hesaplarını kapattığı için Google, Twitter ve Facebook’a dava açtı

 
Bu gibi durumlarda, basın organlarında yayınlanan görüntüleri kaldırmayabileceğini belirtilen Twitter açıklamasında, ‘’belirli bir görsel ve beraberindeki tweet toplumsal söyleme değer katıyor, halkın yararına paylaşılıyor, ya da toplumla ilgiliyse görsellerin kaldırılması bu durumlar dikkate alınarak değerlendirilecektir. ‘’ ifadesi kullanıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version