Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı: Gemilerimi bağladım, böyle devam ederse diğer hatlardan da çıkacağım; artık işletemiyorum

TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı: Gemilerimi bağladım, böyle devam ederse diğer hatlardan da çıkacağım; artık işletemiyorum


TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) ulaşım ücretlerine yapılacak zammın görüşüldüğü olağanüstü toplantısında konuştu.

Kurulun içerisinde bulunan bakanlık temsilcilerini eleştiren Can, “Sanki içinde bulunduğumuz enflasyonun, ekonomik durumun müsebbibi bizmişiz gibi bir de sizi ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Bakanlık temsilcilerinin verdiği tüm rakamların yanlış olduğunu savunan Can, “Yılbaşından bu yana denizde akaryakıta gelen zam yüzde 260’tır” diye konuştu.

 

Can, artan bu maliyetlere karşılık görüşülen yüzde 36’lık zammın da kendilerini kurtarmayacağını söyledi.

 

Kendisinin hiç zam istemediğini belirten Can, bakanlık yetkililerine “o vakit artan maliyetleri siz karşılayın” teklifi yaptı.

 

TURYOL hafta içerisinde yaptığı açıklamada İstanbul kalkışlı Çınarcık ve Esenköy seferlerini ve Kadıköy(Metro İskele)-Karaköy/Eminönü seferlerini durdurduğunu açıklamıştı.

 

 

Bunu hatırlatan Can, “Ben işletemiyorum. Gemileri bağladım. Böyle devam ederse diğer hatlardan da çıkmak mecburiyetinde kalacağım. Çünkü yürütemiyorum. Para kazandığım yerde gemi bağlar mıyım? Sebebi kim? Ben de istemiyorum böyle pahalı bir hayatın içinde var olmak. Kim istiyor” diye sordu.

 

Toplantı sonunda İstanbul’da elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş, minibüs fiyatlarına yüzde 36, servis ücretlerine ise yüzde 27 zam yapıldı.

 

“2004 yılındaki refahımıza erişebilmemiz için Şu anda 4,03 TL olan bilet fiyatlarımızın 23 TL olması gerekiyor. Bundan haberiniz var mı? Böyle çarpıcı rakamlarla karşı karşıyayken sadece popülizm adına ‘ben bu artışları topluma nasıl ifade ederim’ diyerek bunun sorumluluğunu bize yüklemenin ne anlamı var?”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version