Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye için çalışan Afganlardan ‘terk edildik’ ve ‘ödeme’ protestosu

Türkiye için çalışan Afganlardan 'terk edildik' ve 'ödeme' protestosu


Afganistan’da Taliban yönetimi ele geçirene kadar Türkiye için çalışan Afganlar, ‘terk edildiklerini’ öne sürerek sözleşmelerinde kalan süre için de ödeme yapılmadığını belirtti.

Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği önünde toplanan Afganlar, Ankara’yı protesto etti. NATO bünyesinde Türkiye’ye çevirmenlik, temizlik ve teknik hizmet sağlayan Afganlar, ‘Adalet istiyoruz’ diye slogan attı.

 

Göstericiler, sözleşmelerinin 31 Aralık’a kadar sürmesine karşın Taliban’ın yönetimi devralmasının ardından Türkiye’nin ödeme yapmayı kestiğini öne sürdü.

 

Taliban’ın gösteri yasağına karşın müdahale etmediği protestoya katılanlardan Assadullah Rahmani yaklaşık 20 yıldır Türkiye’ye çevirmenlik hizmeti verdiğini söyleyerek, “Bizi terk ettiler” dedi. “Hayatımızın en zor günlerini yaşıyoruz” diye konuşan diğer bir tercüman Mahmud Hamraz ise “Büyükelçilikten kimse bizi dinlemeye gelmedi, bizimle konuşmuyorlar bile. Gerçek bir hayal kırıklığı” dedi.

 

Türk Büyükelçiliği konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

 

Taliban’ın 15 Ağustos’ta ülkedeki yönetimi devralmasının ardından NATO üyeleri kendileri için çalışan tercüman ve ailelerini ülkeden tahliye etmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version